ZAP 1 (zon)

Groep 1 22

5 september 2020 17:00

J. de Groot

De eerste officiële wedstrijd op eigen veld sinds februari van dit jaar is voor de hoofdmacht in mineur geëindigd.  Na de overwinning van vorige week tegen eersteklasser DSOV wss men langs de lijn ervan overtuigd dat er deze middag een goede stap gezet kon worden richting de volgende bekerronde. De wedstrijd tegen de bezoekers uit Breezand verliep echter net iets anders als een ieder vooraf had gehoopt. Na het eerste fluitsignaal van de wedstrijd was het vooral ZAP wat de meeste aanvalslust liet zien. Ondanks dat de bezoekers een hoop energie in deze aanvallen legde kreeg het geen enkele kans op een openingstreffer. Het duurde zo’n kleine tien minuten eer de thuisploeg grip kreeg op de tegenstander. De eerste echte grote kans van de wedstrijd was dan ook voor BFC maar Olivier Blaauw zag zijn kopbal rakelings langs de verkeerde kant van de paal naast het doel gaan, Amper tien minuten later mikte ook Jostein Ohm de bal met een vlammend schot maar net naast het doel. Het was echter ZAP wat in de zestiende minuut de score opende. De Bussummers vergaten even op de juiste wijze druk te zetten en van de geboden ruimte werd dankbaar gebruik gemaakt en met een uitgekiend schot van een meter of twintig werd de bal achter doelman Ording in het doel gedeponeerd. Op  zoek naar de gelijkmaker was BFC in aanvallend opzicht te slordig om tot grote kansen te komen. De grootste mogelijkheid was vlak voor rust een eigen inzet van een ZAP verdediger maar de doelman van de gasten wist met een katachtige reflex de bal nog net voor de doellijn te keren. Met een 0-1 achterstand moest de thee worden genuttigd en plannen gesmeed worden om de opgelopen achterstand ongedaan te maken.

Na de hervatting werd vanaf minuut één de jacht op de gelijkmaker ingezet. BFC werd steeds dominanter kreeg mogelijkheden maar miste voorin het venijn om doeltreffend af te ronden. De gasten kwamen nog maar sporadisch op de helft van BFC en de verdiende gelijkmaker hing in de lucht. Na een enorme kans in de 65ste minuut gemist te hebben was het acht minuten later dan toch raak. Het was Leroy Oehlers die alert reageerde op een voorzet en de bal tegen het net liet ploffen. De Bussumse formatie kon echter niet lang van deze verdiende gelijkmaker genieten want amper drie minuten later keek het weer tegen een achterstand aan. Knullig balverlies op eigen helft werd koelbloedig afgestraft door de bezoekers. In plaats van opnieuw de mouwen op te stropen en zo de goede eerste 25 minuten van de tweede helft een vervolg te geven sloop er wat irritatie in de ploeg. Tien minuten voor tijd liep het zelfs ook nog tegen een zeer domme rode kaart aan en werd het met een man minder een lastig verhaal om nog een punt binnen te slepen. Met de moed der wanhoop werden er nog wat pogingen gedaan maar de bezoekers kwamen niet meer in de problemen en wisten na negentig minuten met de drie punten op zak het veld te verlaten. Ondanks de zure nederlaag staat BFC nog op een tweede plaats in de poule welke recht geeft op deelname aan de volgende ronde in het bekertoernooi. Het zal dan in een directe ontmoeting op eigen veld, tegen concurrent FC Zaandam, een positief resultaat moeten behalen. We verwachten dan ook een spannende wedstrijd die dit keer om 15.15 uur zal aanvangen.