Onbekend

30  maart 2019

Volendam JO 13-2007-1  - BFC JO 13-2007-1  : 2-4- (Sam B., Milan, Sam B, Milan)

(Marc, Imran, Vincent, Mika,  Auke,  Jasper, Kenzo, Sam Beuving, Sam Fransen,  Nassir, Milan, Safouane, Sophie)

Het is een ongekend genoegen: Volendam uit in een prima lentezonnetje, zonder wind en met een complete selectie. Sophie en Safouane zijn voldoende hersteld om een langere tijd te spelen. Sophie zal in de basis beginnen, op haar vertrouwde plek op het middenveld. In de tweede helft zal Kenzo voor haar invallen.
Opstelling: Marc op doel, Nassir, Mika, Vincent en Imran  verdediging,  middenveld Auke, Jasper en Sophie, voorin  Milan, Sam Beuving en Sam Fransen. Naast Kenzo begint ook Safouane op de bank vandaag.

Alle voortekenen voor een succesvolle wedstrijd zijn er.
Toch is het spelbeeld in de eerste helft daar niet naar.Volendam zet BFC vast op het middenveld en creërt zelf de kansen. Uit een drietal corners nagenoeg op rij, weet Jasper bij de tweede met stunt en vliegwerk de bal nog van de lijn te keren, maar de derde corner is wel raak. Volendam maakt gebruik van haar sterke wapen, de dode spelmomenten, en tekent op dat moment verdiend de 1-0 aan.
In de 24e minuut raakt Auke vervelend geblesseerd aan zijn enkel na een botsing met een van de spelers van Volendam. Zijn enkel is te pijnlijk om door te spelen en Safouane wordt door Harold ingebracht.
Langzaam maar zeker herpakt BFC zich en verschijnt het een paar keer gevaarlijk voor het doel van Volendam. Imran raakt de lat van de vijandige goal, maar de afgeslagen bal wordt door BFC vervolgens net naast geschoten. Vlak voor tijd lijkt BFC dan toch loon naar werken te krijgen. Een vrij trap wordt goed de 16 ingebracht en Milan neemt de bal in één keer uit de lucht en werkt hem achter de keeper van Volendam. De grensrechter ziet Milan echter buitenspel staan en wijst de scheidsrechter daarop. Deze twijfelt even en haalt verhaal bij de grens, maar deze houdt voet bij stuk. Het doelpunt wordt afgekeurd en de rust dient zich aan met een 1-0 achterstand.

We besluiten de rust in de zon in de dugout door te brengen en niet de kleedkamer op te zoeken.  Sophie trekt haar trainingsjack aan en Kenzo loopt zich warm. In de tweede helft zal hij rechts op het middenveld spelen. Milan verhuist naar links op het middenveld en Safouane speelt linksvoor.
Die omzettingen pakken goed uit, maar voordat het zover is moet Marc nog een keer reddend optreden na een counter van Volendam op een afgeslagen corner van BFC. BFC blijft dreigend. Een goed opgezette aanval via Milan en Kenzo levert een corner op, die door Nassir over gekopt wordt. Een volgende corner wordt door Mika net  naast geschoten. De gelijkmaker lijkt in de lucht te hangen, want ook in de 13e minuut gaat de bal nog maar net over via MIlan. Het belang van een snelle spelhervatting blijkt, als Safouane een uitgooi snel verwerkt en de aanval uiteindelijk via Sam Fransen en Kenzo bij Sam B. eindigt. Zonder lang treuzelen lobt Sam de bal over de keeper en brengt hij in de 16e minuut de stand op 1-1.
Helaas is het een minuut later Volendam die mag juichen als BFC nog nagenietend van de gelijkmaker de bal uit het eigen doel mag vissen. BFC is slechts een paar minuten van slag van deze hernieuwde achterstand, maar juist in die paar minuten weet Volendam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van BFC te verschijnen. Marc weet eerst met de voet en vervolgens gestrekt in de hoek erger te voorkomen.
De 2-2 valt dan vervolgens in de 24e minuut toch als Milan op goed aangeven van Sam B. het net van Volendam weet te vinden. Imran verschijnt in de spits van BFC en sticht het nodige gevaar aldaar. Mika, Vincent en Nassir houden achterin orde op zaken. Vincent speelt met een geblesseerde arm een goede wedstrijd.
Vlak voor tijd weet BFC nog twee keer te scoren. In de 27e minuut maakt Sam B. er 2-3 van uit een door Imran doorgekopte bal en Milan schiet de bal beheerst links buiten het bereik van de keeper en bepaalt daarmee de eindstand op 2-4.
BFC toont naast goed spel ook veerkracht door twee keer een achterstand weg te werken.

Woensdag 3 april as mogen we alweer voor het 'echie'. De kwartfinale beker spelen we op BFC tegen Jonathan uit Zeist. Aanvang 18.30 uur. Wie zal zich voegen bij Hoofddorp, AFC '34 en Zeeburgia en tegen één van hen de halve finale spelen? Benieuwd? Meemaken en erbij zijn!