Een afgetekende overwinning van BFC JO13-2007-1

9 maart 2019 10:15

9 maart 2019

BFC JO13-2007-1 – Purmersteijn JO 13-2007-1 4-0 (Sam B, Kenzo, Sam B, Imran)

(Marc, Imran, Vincent, Mika,  Auke,  Jasper, Kenzo, Efe, Sam Beuving, Sam Fransen,  Nassir, Milan, Safouane, Sophie)

Het is zaterdag 9 maart, 9.15 uur. We verzamelen in kleedkamer 8. Het blijft een mooi gezicht; dit team aan de start van een nieuwe wedstrijd, gekleed in het mooie blauwe presentatiepak. De bij aanvang  strakke gezichten  veranderen bij de eerste de beste flauwe grap in ondeugende uitdrukkingen die we zo goed van ze kennen. Ik zeg het toch nog maar eens: het is een mooi team met verschillende karakters, die in hun verschillen één zijn.

We spelen op veld 2. Het is gelukkig droog, maar er staat een forse wind dwars op het veld.  Marc en Jasper hebben ergens een zonnetje ontdekt en besluiten tactisch om bij het winnen van de tos eerst tegen die zon in te spelen. In de tweede helft zal de zon hoger staan, is de verwachting, en dan zal de tegenstander er meer last van hebben. En zo geschiedde. De opgestelde teams wisselen van helft.

We spelen met Marc op doel,  Nassir, Mika, Vincent en Imran in de achterhoede, middenveld Jasper, Kenzo en Efe en Milan, Sam Beuving en Sam Fransen voor. Auke staat eerste helft wissel.

De eerste 10 minuten gebeurt er qua voetbal weinig noemenswaardigs. Vervelend is het dat na 8 minuten een speler van Purmersteijn ongelukkig ten val komt en met een schouderblessure het veld af moet.

In de 11e minuut opent Sam Beuving de score. Mika speelt zich achterin goed vrij en weet in de diepte Kenzo aan te spelen. De op maat gegeven bal kan door Sam eenvoudig worden ingetikt. BFC heeft nog een aantal goede doelpogingen, maar komt niet meer tot scoren, hoewel in de 16e minuut nog een doelpunt van Sam Beuving wegens buitenspel wordt afgekeurd. Vincent en Jasper proberen met afstandschoten nog wel de keeper van Purmersteijn te verrassen, maar hun schoten gaan net of iets verder naast of over.

Purmersteijn zet daar weinig tegenover  of het moet het verbaal  geweld naast het veld zijn. De bank was boos. Gelukkig heeft dat geen effect op het spel of de sfeer op het veld, hoewel de scheidsrechter vast wel eens leukere wedstrijden moet hebben gefloten. Complimenten aan de scheidsrechter zijn hier op zijn plaats. Hij floot een goede wedstrijd en was onverstoorbaar, ook als beide trainers van Purmersteijn zich met een enkele blessurebehandeling in het veld begaven, één voor de geblesseerde, de ander voor de scheidsrechter.

Met de 1-0 bij rust is er geen aanleiding om achterover te leunen. Purmersteijn is nog niet verslagen, hoewel BFC duidelijk het betere van het spel heeft.  Auke komt de tweede helft erin voor Imran en hij wisselt van positie met Nassir, die zowel op links als rechts achterin een uitstekende wedstrijd speelt.

Na 16 minuten toont Milan zijn snelheid. Zijn schot gaat echter rakelings langs. Een minuut later is het wel raak. Kenzo speelt op links knap een aantal Purmersteijners uit en verschalkt tenslotte de keeper. Het staat 2-0 en BFC besluit het daarbij niet te laten. In de 19e minuut scoort Sam met een halve punter de 3-0 op aangeven van Mika. Harold wisselt Sam Fransen en brengt Imran in voor de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Vermakelijk voor het publiek is een minutenlange scrimmage voor de goal van Purmersteijn, waarbij de bal heen en weer flippert tegen de benen van in de weg staande spelers van Purmersteijn. Imran bepaalt de eindstand in de laatste minuut vervolgens op 4-0. Hij volleert een hoge voorzet van Milan bij de tweede paal knap in het net. De keuze van helft aan het begin van de wedstrijd was kennelijk toch bepalend: de tweede helft was beter en in ieder geval productiever.

Op 16 maart as spelen we bij SDZ. Hoewel ze een wat mindere periode lijken te hebben, is het toch het team dat herfstkampioen werd. Alle reden dus weer om het mee te maken en erbij te zijn.