BFC JO 13- 2007- 1 blijft op koers door PVCV met 3-0 te verslaan

18 mei 2019 10:15

BFC JO13-2007-1 - PVCV JO13-2007-1  3-0 (Sam Beuving (2x), Sam Fransen
(Marc, Imran, Vincent, Mika,  Auke,  Jasper, Sam Beuving, Sam Fransen,  Nassir, Milan, Safouane, Sophie, Mads , Elias Buis, Kai Bosma)

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Ons wacht PVCV waar we een hele kluif aan hadden toen we eerder dit seizoen bij hen op bezoek waren. We zijn alert op wat komen gaat.
Een blessure houdt Jasper vandaag aan de kant. Mika vervangt hem als aanvoerder. Elias en Kai uit de O12-1 zijn bereid gevonden om vooruitlopend op hun eigen wedstrijd ons ondersteuning te bieden. Zij doen dat met verve, en positief.We zijn hen zeer dankbaar.

De omstandigheden zijn perfect. Zon, beetje wind en een goede, jonge scheidsrechter met lef. We spelen op veld 2 en het mooie sportpark van BFC is goed gevuld. De centrale ligging van het veld en het goede spel van beide ploegen trekt daardoor ook het nodige publiek, inclusief onze eigen trouwe supporterschare.

Het team komt door Harold goed voorbereid het veld op, met Marc op goal, Auke, Mika, Vincent en Imran verdedigend, Milan, Safouane en Nassir vormen het middenveld en voorin staan Mads, Sam Beuving en Sam Fransen. Sophie, Elias en Kai houden Jasper gezelschap op de bank.

BFC laat vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het de betere ploeg is en dat zal de gehele verdere wedstrijd zo blijven. Wel moet Marc nog eerst reddend optreden als BFC door een eigen, wat mislukte ingooi zichzelf onnodig in de problemen brengt. Het is Sam Beuving die BFC overeenkomstig haar overwicht na 7 minuten al op 1-0 voorsprong schiet. Nassir weet hem goed te vinden in de diepte en Sam rond beheerst af door de bal onder de uitkomende keeper te schieten. PVCV opereert sterk op het middenveld, maar weet vanaf daar maar moeilijk echt gevaar te stichten. BFC is wat dat betreft effectiever en dat leidt tot enkele goede kansen. De 2-0 ontstaat als Sam Fransen de bal voortrekt en waar de verdediging een voorzet verwacht, de bal verrassend over de doellijn weet te schieten. De keeper van PVCV ziet de bal te laat en doet nog een poging om het schot te keren, maar krijgt zijn handen te laat achter de bal. De scheidsrechter wijst resoluut naar de middenstip en de 2-0 is een feit. Het is rust en die wordt door de supporter delegaties van beide clubs benut om nog eens rustig de vraag te bespreken of de bal nu wel of niet over de lijn was. Aan de uitslag heeft dat overleg niets veranderd en de tweede helft wordt derhalve met een 2-0 voorsprong voor BFC aangevangen.
Het spelbeeld blijft gelijk. BFC heeft de overhand en er zijn nauwelijks kansen voor PVCV. Sophie vervangt Sam Fransen. Goed storend werk van Nassir en loopwerk van Mads brengt Mads in scoringspositie. Hij behoudt goed het overzicht en trekt een speler en de keeper naar zich toe, waardoor Sam Beuving in een betere positie komt, die de assist in dankbaarheid aanvaardt en de 3-0 intikt. Even later valt Sam uit met een blessure en mag Elias nog enkele minuten zijn opwachting maken op het middenveld. Imran verhuist naar de spits en Nassir mag nog een aantal minuten de verdediging bijstaan. Het blijft bij de 3-0.

Als de scheidsrechter affluit hebben we een mooie wedstrijd gezien en genoten van het spel van de jongens en Sophie. De competitie zit er bijna op. De laatste wedstrijd spelen we bij WV-HEDW, momenteel nog koploper. Het mooie van deze competitie is, dat tot en met deze laatste wedstrijd de plekken tussen de eerste 4 (WV-HEDW, Buitenveldert, Zeeburgia en BFC) nog steeds niet definitief verdeeld zijn. Tot het laatste moment blijft het daardoor dus ongemeen spannend en geeft ons alle reden om ook zaterdag 25 mei as in alle vroegte af te reizen naar Amsterdam, erbij te zijn en het mee te maken. We zien elkaar graag weer daar.