BFC JO 13- 2007- 1 bekert verder na spectaculaire wedstrijd: winst bij Victoria na penalties 3-5

Victoria JO13-2007-1

2 - 2

BFC JO13-5

Groep 5 F (tussenronde)

15 december 2018 14:15

15 december 2018

Victoria JO 13-2007-1  -  BFC JO 13-2007-1 2-2 (3-5) (Sam, Safouane). BFC wint na penalties.

(Marc, Auke, Mika, Nassir, Vincent, Imran, Timothy, Finn, Sophie, Jasper (c), Safouane, Sam, Milan, Kenzo)

We reizen vandaag af naar Hilversum, naar het mooie Victoria, waar ons de laatste wedstrijd van het seizoen wacht. Het is de volgende ronde in de knock out fase van het bekertoernooi.

De wedstrijden tussen Victoria en BFC hebben altijd iets extra's. De meeste spelers kennen elkaar al vanuit de bak of van vlak daarna en kunnen het over het algemeen goed met elkaar vinden. Ze hebben veel tegen elkaar gespeeld. Over deze wedstrijd is tussen spelers van beide teams de weken voorafgaande aan het duel met de nodige bravour en spierballentaal gesproken en dat heeft er nog eens een extra lading opgelegd.

Wij verzamelen op deze koude en grijze zaterdag om kwart over 1 in de kleedkamer onder het clubhuis.Er heerst een jolige stemming, zodanig dat Harold erop moet wijzen dat de focus op de wedstrijd moet komen. Dat lukt en er is tijd om de strategie van vandaag te bespreken en de opstelling te geven.

We spelen in nagenoeg dezelfde opstelling als tegen Zeeburgia. Marc op goal, Auke, Vincent, Imran enTimothy achter, Mika, Jasper en Nassir op het middenveld, Milan, Sam en Kenzo voorin. Finn en Safouane houden Sophie gezelschap.

Vanaf het allereerste fluitsignaal van de jonge, goed fluitende scheidsrechter is duidelijk dat Victoria uit is op de overwinning. Dezelfde vechtersmentaliteit mist BFC vandaag en zij maakt het zichzelf daarmee uitermate moeilijk. Victoria wint de meeste duels en zoekt de grenzen op. Wij weten daar maar weinig raad mee. De druk van Victoria leidt tot een verdiende voorsprong in de veertiende minuut. Een mooi geplaatst afstandschot, nog even opgetild door de wind, verdwijnt buiten het bereik van Marc in de rechterbovenhoek. De voorsprong geeft Victoria extra energie. Met name de backs van Victoria bieden goed weerstand tegen de snelheid van onze buitenspelers. Ons middenveld krijgt maar weinig grip op de strijd die Victoria daar voert.

Even voor rust leidt dat tot 2-0, als de spits van Victoria haast ongehinderd het strafschopgebied van BFC mag indribbelen en Marc verrast met een schot bij de eerste paal.

Niet eerder dit seizoen gingen we de rust in met een achterstand van deze omvang. Toch was er geen spoor van wanhoop of twijfel in de kleedkamer. De jongens weten heel goed waar het aan ontbreekt: strijdlust. Ook de linies sluiten slecht aan, waardoor Victoria tijd en ruimte krijgt om gevaar te stichten. De boodschap is dus duidelijk. Met twee BFC doelpunten volgen penalties, met drie een overwinning. Het alternatief: uitschakeling in het bekertoernooi.

Timothy valt geblesseerd uit. In het vuur van de strijd heeft hij een paar noppen in zijn knie gekregen en heeft daarvan last. Finn vervangt hem. Safouane blijft nog op de bank. Hij is licht geblesseerd.

Victoria opent de tweede helft even furieus als eerder en heeft ook de eerste 10 minuten van de tweede helft het speloverwicht. Dat leidt tot een gevaarlijke situatie voor het goal van BFC, maar met man en macht wordt een grotere achterstand voorkomen.

Dat lijkt een keerpunt in de wedstrijd te zijn, want langzaam maar zeker begint BFC beter te voetballen. We krijgen wat meer ruimte, de balaanname is beter en de keuzes die gemaakt worden leiden tot meer gevaar.

De krachten bij Victoria beginnen af te nemen en Harold besluit hun verdediging extra te belasten. Imran wordt als een Virgil van Dijk naast Sam in de spits gezet. Die strategie heeft direct effect. In de vijftiende minuut speelt Mika, Imran op links aan en deze stelt Sam op de kop van de 16 meter in de gelegenheid de bal mooi over de keeper van Victoria te schieten.

De kansen keren en BFC ziet enkele minuten later kans om de gelijkmaker in te schieten. Milan is uitgevallen met een blessure en Safouane heeft zijn plek op links ingenomen. Finn krijgt de bal op rechts en geeft een diagonaal schot op goal. De keeper van Victoria keert in eerste instantie de bal, maar deze caramboleert voor de voeten van Safouane, die de bal beheerst intikt.

De wedstrijd loopt richting het einde en als de scheidsrechter affluit weten we dat we ons kunnen opmaken voor een reeks van penalties. BFC blijkt daarin beheerster dan Victoria en sluit de penaltyreeks af met 3-1 (Jasper, Nassir (op Johan Neeskens achtige wijze) en Mika).

BFC verslaat Victoria daarmee met vallen en opstaan met 5-3.

Het was een beladen wedstrijd, bekerstrijd waardig: Strijd op het veld, waar grenzen werden opgezocht en soms overschreden, opgewonden publiek, achterstand versus voorsprong en eindigend in een gelijkspel, winst versus verlies na penalties.

Iemand zei me na afloop dat deze wedstrijd geen verliezer verdiende, wat wellicht zo is, maar ja als het dan toch moet, voelt dit wel beter.

We trainen nog 1x dit jaar en daarna tot 5 januari winterstop. We openen de tweede competitie helft met een zaalvoetbaltoernooi.

Tot dan: geniet van de feestdagen, maak ze mee en ben erbij en begin het nieuwe jaar gezond en goed.