MO 13-1: Doen ze het, of doen ze het niet?

MO 13-1: Doen ze het, of doen ze het niet?

AFC Quick 1890 MO13-2

0 - 6

BFC MO13-1

Competitie

3e klasse 08

Datum

8 december 2018 12:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Deze vraag was van toepassing op het meidenteam van de MO13-1.

Worden ze wel of geen kampioen ? Met slechts 1 verliespartij in de afgelopen 10 wedstrijddagen en een doelsaldo van 52 voor en slechts 4 tegen lag het kampioenschap voorhanden. Hiervoor moest er afgelopen zaterdag minimaal gelijk gespeeld worden.

Voorafgaand was er nog angst bij de leiding dat, door de nachtelijke regenval, de wedstrijd misschien zou worden afgelast. Kijkend op de wedstrijdzakenapp werd duidelijk dat deze angst ongegrond was.

Met de vaste supportersschare aangevuld met hen die dit spectakel ook wilde beleven moest er afgereisd worden naar het Amersfoortse AFC Quick 1890, een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland.

Er was lichte spanning bij de meiden en dat niet alleen, ook de leiding en supporters voelde dit zelf ook.

 Voor het eerst dit seizoen was de totale selectie 100% inzetbaar waarbij diverse meisjes heel uiteenlopende blessures hebben gehad en van ver zijn gekomen en zich weer hebben terug geknokt hebben om hun plaats in de basis af te dwingen.

De eerste minuten na de aftrap werd er wat onrustig - op echt gras - gespeeld maar al snel werd duidelijk dat AFC Quick slechts één intentie had namelijk de tegenscore zo laag mogelijk te houden.

Kort hierna werd de overmacht duidelijk en werd er een bres in de ‘vestingmuur’ geslagen waardoor de 0-1 een feit was.

Na de 0-1 was de beer los, het overspel, de diepte passing alles ging lopen zoals we eigenlijk gewend waren. AFC Quick kon echt niets meer inbrengen en snel werden de 0-2 en de 0-3 gescoord.

De pauze werd gebruikt om de focus te houden om vooral te blijven voetballen ookal was op dat moment duidelijk dat het kampioenschap zo goed als zeker binnen was.

De tweede helft werd voortgezet met dezelfde wilskracht en al snel werd duidelijk dat de tegenstander niets meer kon dan met 10 meiden voor het goal te hangen.

Uiteindelijk werden er nog 3 doelpunten gescoord  maar dat had gerust het 3-voud kunnen zijn.

Na het laatste fluitsignaal kwam de ontlading ‘Najaarskampioen’.

Dik verdiend in deze poule, best scorende team, minste doelpunten tegen kortom de promotie naar een hogere klasse is een feit.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!