Onbekend

Buitenveldert JO13-2007-1 - BFC JO13-2007-1 Uitslag 2-1 (1x Milan)

24 November 2018

(Marc, Auke, Mika, Nassir, Vincent, Imran, Timothy, Finn, Sophie, Jasper (c), Safouane, Sam, Milan, Kenzo)

Op deze koude zaterdagmorgen reizen we af naar de velden van Buitenveldert, gelegen tussen de hoogbouw van de Zuidas. We kennen Buitenveldert, we hebben er menig beladen wedstrijd gespeeld. De ontvangst is vandaag goed en plezierig: vanwege de vertrouwde geuren van het broodje kip, maar met name ook vanwege het weerzien met Max en zijn vriendelijke familie.

In de kleedkamer heerst een gezonde wedstrijdspanning. Sophie en de jongens hebben er weer een intensieve week van training en voor sommigen KNVB verplichtingen op zitten. Nassir heeft wat last van zijn kuit en de knie van Imran is nog gevoelig. Zij beginnen met Finn vandaag als reserve. Sophie zal in de eerste helft uitvallen vanwege een knie blessure en haar positie op het middenveld wordt dan overgenomen door de goed invallende Finn.

De eerste helft gaat voorbij zonder dat een doelpunt valt, maar de kijkers worden getrakteerd door beide ploegen op aanvallend voetbal en de wil bij beiden om als eerste de score te openen. Er spelen twee technisch begaafde teams, maar de iets grotere vechtlust van Buitenveldert geeft hen overwicht, met name op het middenveld. Wij spelen vaak te kort in, zijn soms slordig in de aanname of de balbehandeling, hetgeen onnodig balverlies geeft. BFC houdt vast aan kleine ruimtes, waar Buitenveldert af en toe ook een lange bal speelt en juist daardoor gevaarlijker is.

De beste kansen in de eerste helft komen dan ook op naam van Buitenveldert, maar de verdediging van BFC staat goed en geconcentreerd en voorkomt een achterstand.

Harold wijst daarop in de rust en de tweede helft begint met een overwicht voor BFC. De boodschap lijkt aangekomen, want wanneer Finn op het middenveld de bal verovert en Kenzo inspeelt, weet deze knap Sam te bereiken die Milan op links de diepte instuurt. Milan dribbelt de 16 meter in. Waar de verdediging van Buitenveldert een voorzet lijkt te verwachten, schiet Milan zonder aarzeling de bal buiten het bereik van de keeper onderkant lat in de goal en zet hij BFC in de 8e minuut van de tweede helft op een 1-0 voorsprong.

De feestvreugde wordt 4 minuten later echter alweer getemperd als een voorzet van Buitenveldert op een duidelijk buitenspel staande en onze keeper hinderende medespeler in eerste instantie nog door Marc wordt weg gebokst, maar vervolgens van rand 16meter hoog in de touwen wordt geschoten. Erwin wappert tevergeefs met zijn vlag; de scheidsrechter besluit hem volledig te negeren. De 1-1 wordt bijgeschreven.

Het spelbeeld kantelt en Buitenveldert herovert de macht op het middenveld. Een tweede doelpunt van Buitenveldert wordt door de scheidsrechter op aangeven van Erwin dit keer wel erkend als buitenspel, maar het geeft Buitenveldert de indruk dat een overwinning op BFC er inzit deze zaterdag. En ze maakt dat waar. Een aanval vanaf de linkerflank van Buitenveldert bereikt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd hun spits, die niet twijfelt en de bal achter onze uitkomende keeper weet te plaatsen en Buitenveldert daarmee de 2-1 overwinning bezorgt.

Het is onfortuinlijk dat we in drie weken tijd tegen twee nederlagen aanlopen, beide keren in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. We zullen lering daaruit moet trekken en strijdbaar en slimmer moeten zijn tot en met die allerlaatste minuut. Gelukkig dient zich zaterdag 1 december alweer de kans aan om te laten zien wat we waard zijn. We spelen in Bussum om 10.30 uur tegen AFC 34, de nummer 3 van onze competitie. En dus: Meemaken en daarbij zijn!