Knappe overwinning BFC JO13 -2007 -1 op Purmersteijn

BFC JO13-2007-1 – Purmersteijn JO13-2007-1

Uitslag 3-0 (3x Sam)

17 november 2018

(Marc, Auke, Finn, Vincent, Imran, Timothy, Sophie, Jasper (c), Safouane, Sam, Milan, Kenzo, Nassir, Mika)

We zijn compleet en hebben wat goed te maken. Na de nederlaag van vorige week en het kwijtraken van de koppositie, zit het in de hoofden van de spelers dat er meer in dit team zit dan we bij Kon. HFC lieten zien. Gebrand om dat er ook uit te laten komen, beginnen we om kwart over 11 de wedstrijd tegen Pumersteijn. Het is niet de eerste keer dat we tegen hen spelen en we weten wat ons te wachten staat.

We starten met Marc op goal, Auke, Mika, Imran, Nassir verdediging, Safouane, Jasper, Sophie midden en Milan, Sam en Kenzo in de voorhoede. Imran blesseert zich helaas al vroeg in de eerste helft aan zijn knie en wordt noodgedwongen reeds na een kleine 10 minuten vervangen door Vincent, die zelf net weer van een griep hersteld was.

Purmersteijn schrijft kort en krachtig over de wedstrijd op haar website: “goed begonnen, beetje pech op achterstand 1-0, daardoor lichtelijke knak bij de mannen, uiteindelijke eindstand 3-0”. Indachtig dat een beeld duizend keer meer zegt dan woorden, is er prachtig beeldmateriaal van de wedstrijd beschikbaar op de Facebook pagina van Purmersteijn. Het bekijken waard.

Het verslag van Purmersteijn is feitelijk volledig juist. BFC heeft vanaf het eerste fluitsignaal de overhand. De strijd wordt vandaag met name op het middenveld gewonnen. De eerste kans dient zich voor BFC al in de 6e minuut aan als Sam met een splijtende pass Kenzo in positie brengt. Hij passeert op volle snelheid de keeper, maar komt net tekort in de afronding en plaatst de bal in het zijnet. Niet lang daarna moet Marc Neueriaans ingrijpen als Purmersteijn vanaf de eigen helft de counter inzet en een speler van Purmersteijn voor zijn goal opduikt.

Als Purmersteijn vervolgens bij het uitverdedigen de bal vlak voor de eigen 16 meter verliest, weet Sam met de geboden kans raad en lobt de bal prachtig over de uitgekomen keeper. Met 1-0 gaan we de rust in. Veel aanwijzingen behoeft Harold de spelers niet mee te geven voor de tweede helft. Er wordt aardig combinatievoetbal gespeeld, het is minder rommelig dan vorige week en er wordt meer als één team opgetreden.

In de tweede helft houden we dat beeld vast. Purmersteijn krijgt geen echte kansen en het is wachten tot de 2-0 valt. In de 9e minuut is dat dan zover. Uit een scrimmage voor het strafschopgebied van Purmersteijn valt de bal voor de voeten van Sam, die bij zijn uithaal eerst nog het lichaam van de keeper op zijn weg vindt, maar de rebound vervolgens beheerst links van de keeper intikt.

Harold wisselt Kenzo en Sophie. Finn komt in haar plaats. Milan verhuist naar de linkerflank, Nassir gaat naar de rechtsbuiten positie en Timothy neemt de plaats van Nassir als rechtsback over. Vlak voor tijd valt dan nog de 3-0. Milan dribbelt zich vrij op links en legt de bal perfect rond de penaltystip op het hoofd van Mika, die beheerst en krachtig inkopt. Sam neemt het zekere voor het onzekere en geeft hij het laatste tikje en krijgt daarmee formeel het doelpunt op zijn naam. Omdat de jongens het doelpunt aan Mika willen toeschrijven, zullen we Mika moreel het doelpunt gunnen.

Met 3-0 fluit de goed leidende leidsman H. de Gooijer de wedstrijd af en kunnen we ons opmaken voor de spannende en van tijd tot tijd beladen uitwedstrijd tegen Buitenveldert op 24 november as. Alle reden dus weer om deze mee te maken en daarbij te zijn.