Zeer geslaagde seizoensafsluiting voor C1 in Friesland

De C1 heeft het seizoen op zeer gezellige wijze afgesloten met een toernooi en aansluitend teamweekend in Friesland. Hiermee werd een sportieve punt gezet achter een boven verwachting succesvol debuutseizoen in de Tweede Divisie.

Voor de foto’s van dit teamweekend klikt u hier!

De sfeer zat er al vroeg in, we begonnen met winst!

De sfeer zat er al vroeg in, we begonnen met winst!

Slaperige koppies op de Meerweg zaterdagochtend om 06:45 uur, waar de C1 dus in alle vroegte vertrok richting het prachtige Friesland om in Leeuwarden het Jan Brijker Toernooi te spelen bij traditieclub L.A.C. Frisia 1883, en niet zonder succes! Na de vroege en lange heenreis, die vlekkeloos verliep, kwamen de heren op het sterk bezette toernooi tot aan de vierde plaats, en kon er eigenlijk worden geconcludeerd dat er zelfs meer in had gezeten.

In een sterk deelnemersveld deed de C1 niet onder voor vele divisie-tegenstanders en werd er in totaal 3x gewonnen en 3x verloren. Hoogtepunt was de 2-0 winst tegen DEM, de nummer 2 uit de competitie, waar we na de thuisnederlaag nog een stevig appeltje mee hadden te schillen. Met bij vlagen leuk voetbal haalden we zoals gezegd de halve finale, maar die werd na een voorsprong in de slotminuut nog uit handen gegeven. De wedstrijd om de derde plaats was aan de jongens niet echt meer besteed, maar dat kwam ook omdat de jongens er gezien de vertrektijd en het warme weer volledig doorheen zaten. In een op sommige plaatsen soort fantasieopstelling, met bijvoorbeeld Daan in de spits en Cesar als laatste man, werd met 2-0 verloren van 1e
-divisionist Be Quick uit Groningen.

Er werd fanatiek ‘gefierljept’, met leuk resultaat!

Er werd fanatiek ‘gefierljept’, met leuk resultaat!

Na het (overigens prima georganiseerde) toernooi werd de toch richting het StayOkay-hotel in “Snits”, oftewel Sneek, ingezet, waarmee ook gelijk de
spanning steeg of de jongens wel in de door hun gedroomde kamerindeling konden slapen. Dit bleek het geval en dus konden de jongens met een gerust hart aan hun pizza in de enige echte Sneekse pizzeria beginnen. Gezelligheid troef en de jongens hadden hun energie weer helemaal teruggevonden. Met een blik op de finale van de Champions League hadden de jongens vermaak, hoewel de wedstrijd voor de meesten pas interessant werd toen Atletico gelijk wist te maken. Helaas dropen de meesten na de penaltyserie dus alsnog teleurgesteld af uit het hotelcafe, waarvoor we de pizzeria inmiddels hadden ingeruild.Na vele potjes poulebiljart en een scala aan trucs uit de fameuze trukendoos van Roel, waarmee hij menig speler totaal verbijsterd achterliet, werd er in de nacht uiteraard nog lang “gekeet” op de kamers (en soms daarbuiten….). De volgende morgen dus wederom slaperige hoofden bij het verzamelen in de ontbijtzaal, waarna de uiteraard blinkend schone kamers werden gecontroleerd op achtergebleven telefoonopladers, onderbroeken, sokken en soms een totale magazijnvoorraad aan chipskruimels.

Teamfoto #83

Teamfoto #83

De weg naar het volgende agendapunt, “Friese volkssport” werd ingezet en de naam van deze activiteit was voor sommigen wel erg lastig uit te spreken. Het “Fierljeppen” was overigens niet alleen qua naam lastig, ook de uitvoering was erg moeilijk! In een twee uur durende cursus werd ons de fijne kneepjes van deze Friese volkssport bijgebracht en hoewel de afstand niet heel groot leek, hielden de jongens bij iedere poging van hun teamgenoten de adem in, al werd er bij de beurt van leden van de begeleiding wel heel erg gehoopt op een plons! Er werd fanatiek ‘gefierljept’, met leuk resultaat! Na het fierljeppen en frisse duik in de Friese wateren, werd er vanwege het weer nog een tocht richting het strand ingezet. In een zonovergoten Makkum werd geluncht en daarna volgde een vliegercursus van Roel, die veel bekijks trok met zijn capriolen op het strand. De wind was tenslotte zo goed, dat Niek bij het besturen van een vlieger bijna aan de overkant van het IJsselmeer werd neergezet. Intussen was ook groepsfoto nummer 83 genomen op de pier, en werd er hier en daar een balletje getrapt. Toch bleek de lange (of korte) nacht zijn wissel te trekken op de jongens en begeleiding, en werd de weg naar het Gooise reservaat weer ingezet. Een diner bij Tong Fong in Bussum was de kers op de taart en dus was het weekend een waardige afsluiting van een geweldig voetbalseizoen.

Eelco nam in stijl afscheid van het team door met de BFC-vlag in een lantaarn te klimmen en daarmee ook Friesland bekend te maken met Bussums Fijnste Club! 

Eelco nam in stijl afscheid van het team door met de BFC-vlag in een lantaarn te klimmen en daarmee ook Friesland bekend te maken met Bussums Fijnste Club!

Dank gaat dan ook uit naar de leiders van het team; Han Westerink en Edwin de Bruin, die buiten het regelen van dit weekend, ook ontzettend veel energie in dit seizoen hebben gestopt. Jan en Petra Zwagerman van kersverse sponsor Vakgarage Richtlijn stelden een auto beschikbaar, waarvoor dank! Ook Stefan de Haan en Roel Ording mogen niet vergeten worden, dank voor jullie begeleiding dit weekend! En uiteraard ook Jelle van der Geest was onmisbaar voor ondergetekende gedurende dit seizoen. Dank!

Met dit dankwoord besluit ik de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Een weergaloos seizoen in vele opzichten, met overwonnen uitdagingen in vele opzichten. Dank jongens, ik heb van jullie genoten!

Man v/h Toernooi
De begeleiding prees de constante factor Willem voor zijn spel, en gaf hem de titel ‘Man van het Toernooi’. Klasse prestatie Willem!