Wisselvallig BFC JO9-2 speelt benedenmaats maar wint ruim

Vroeg uit de veren en op weg naar Amersfoort, alwaar we aan moesten treden tegen AFC Quick. Vanuit diverse richtingen bereikten ons eerder al berichten dat dit een ploeg was om rekening mee te houden. Desondanks week coach Rico niet af van zijn strijdplan. Zijn ploeg moest gewoon spelen als elke week: met focus en als een team.

We mochten op een echt grasveld spelen. Heerlijk, alhoewel enkelen van ons lieten blijken de voorkeur te geven aan kunstgras. Een duidelijk voorbeeld van een generatiekloof… Daarnaast was het veld opvallend smal.

Half slaperig verschenen de boys aan de aftrap. Al rap wisten de Bussummers op een 0-1 voorsprong te komen maar daarna waren het de Amersfoorters die onmiddellijk het initiatief namen. BFC werd de eerste 15 minuten volledig overrompeld. Het leek alsof onze jongens geen antwoord hadden op het combinatievoetbal van AFC Quick. BFC speelde in deze fase nonchalant en slordig. Daarnaast werden de nodige ballen bij de tegenstander ingeleverd. De Amersfoorters combineerden erop los en wisten met mooie solo’s en goed samenspel de weg naar ons doel te vinden. Pas nadat AFC de 4-1 maakte leek BFC zich te realisereen dat het de tegenstander niet verder uit moest laten lopen om onherstelbare schade te voorkomen. Dit was klaarblijkelijk de pijnprikkel die nodig was om de rollen om te draaien.

BFC liep weer in het gareel en speelde zijn eigen spel. In een stief kwartiertje werd de 4-1 achterstand omgebogen naar een 4-7 voorsprong! Hiermee werd resoluut orde op zaken gesteld. De boys toonden op indrukwekkende wijze over veerkracht te beschikken. Ook werd het andermaal duidelijk dat dit team tot grote hoogte kan stijgen mits het als team opereert. Het sterk veranderde spelbeeld leidde tot vertrouwen en achteloos werd er een solide basis gelegd voor de zege. Was het nu echt een ongeconcentreerd begin of strooiden de jongens van BFC iedereen zand in de ogen?

Ondanks een mooi 6e doelpunt kon AFC Quick geen aanspraak meer maken op de winst. BFC controleerde en speelde het volwassen uit. Eindstand 6-11. Met nog 1 competitiewedstrijd voor de boeg maken de jongens van de JO9-2 nog steeds kans om deze competitiehelft af te sluiten met louter winstpartijen.

Doelpunten werden vandaag gemaakt door Johan (6), Giosué (2), Sem, Benjamin en Tijn.

LV – 19 mei 2018