Wintersport kost BFC A1 geen punten

BFC A1 heeft met de nodige hulp van de A2 en B1  Volendam A2 verslagen. In een rommelig, maar aantrekkelijk duel met veel goals heeft de A1 de drie punten op de Meerweg gehouden: 6-3.

Vanwege de wintersport kon trainer Michel Bijlsma niet over zijn sterkste elftal beschikken. Maar met de hulp van andere elftallen en spelers die bereid waren hun wintervakantie eerder te beëindigen kon er een representatief elftal worden opgesteld. Dat het even wennen was voor spelers op andere posities bleek al na twintig seconden toen Volendam de 0-1 binnentikte.

BFC was direct wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Kansen werden snel gecreëerd, maar het net laten bollen wilde niet lukken. Na een minuut of 25 lukte het dan toch eindelijk om de keeper te passeren. Na een prachtige pass van Tim Vrakking werkte Tobias Heijmans knap de bal langs de doelman. Helaas genoot BFC wat lang van de 1-1, want een minuut later konden de Volendammers weer juichen na defensief geklungel.  Wederom moest de A1 op zoek naar de gelijkmaker. Vince Vaassen was begonnen op de rechterflank, maar wisselde even naar de linkerflank en dit leidde direct tot een treffer. In de kleine ruimte liet hij drie Volendammers zijn hielen zien en behield het overzicht zodat Tobias keurig de bal in het hoekje kon schuiven. Dit was direct de aanzet om de voorsprong te pakken. Tobias kwam 5 minuten later wederom oog in oog met de keeper te staan, die op het laatste moment Tim naast zich zag staan om de bal in een leeg goal te schuiven.

In het tweede bedrijf koos de technische staf ervoor om Vince vanaf links te laten starten en dit was een goede zet, want na een goede actie en een schitterende knal liet hij de keeper kansloos voor de 4-2. Het verzet was gebroken en BFC had in deze periode flink uit kunnen lopen, maar alleen Mischa wist in deze fase de score te vergroten naar 5-2. Uit het niets leek het nog even spannend te worden toen Volendam uit een verre inworp prompt de 5-3 achter Stefan knalde, maar invaller Samir Majait maakte al snel een einde aan deze onzekerheid en bepaalde de eindstand op 6-3.

Door deze zege blijft de A1 op de tweede plek staan. Koploper Roda 23 maakte weer geen fout waardoor de achterstand vier punten blijft. Volgende week reist de ploeg van Michel Bijlsma richting Wormer voor een ontmoeting met WSV.