Weer een mooi resultaat voor JO8-1

Het beloofde een echte wedstrijd te worden, de thuiswedstrijd van onze JO8-1 tegen Diemen. De eerste wedstrijd tegen Kon. HFC was vorige week geëindigd in 12-1 winst, maar nu zou, ook volgens trainer Jesper, de tegenstand wel wat zwaarder worden.

En daar had het in het begin ook alle schijn van, maar na anderhalve minuut lag de eerste er al wel in. Noah, een vrije trap van een meter of 20…..BOEM, over de graaiende handen van de keepster heen het doel in: 1-0. Hierna golfde het spel een tijdlang op en neer, zonder dat er echt uitgespeelde kansen ontstonden, en het duurde tot de 18e minuut toen Daan na goed doorzetten de 2-0 binnen kon prikken. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na de rust werd de druk op Diemen meteen weer flink opgevoerd. In rap tempo werd de score opgevoerd naar 3-0 (Thijs), 4-0 en 5-0 (2x Noah), steeds na mooi voorbereidend werk van de teamgenoten. In de 30e minuut kwam de eerste en welverdiende tegentreffer van Diemen op het bord (5-1). De mannen van BFC herpakten zich en scoorden in de laatste minuten nog twee keer. Daan tekende voor de 6-1 en had ook een flink aandeel in de 7-1 die uiteindelijk door een Diemenaar in eigen doel werd gewerkt.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, moest er in deze wedstrijd flink wat strijd worden geleverd, en deze prestatie mag dan ook met recht een teamprestatie worden genoemd. Keeper Tibbe, onze immer rustige en betrouwbare sluitpost werd in de laatste linie steeds goed ondersteund door “slot op de deur” Tijn, daarbij geholpen door reparateur Fedde, die daarnaast met zijn rushes van achteruit fungeerde als aanjager van de aanvallende linie. Olivier is de spil op het middenveld die samen met Thijs en daarnaast Noah zorgt voor de omschakeling en ook de mannen in de voorste linie, Hugo, Johan en Daan werkten zich vandaag weer een slag in de rondte.

Tsja: dan wordt het 7-1. We staan in het linkerrijtje! Trots op onze mannen!! Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

René Daselaar (vader Fedde)