Weer dubbele cijfers voor BFC 1

SC Muiderberg 1 – BFC 1 (0-4) 0-10

In de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie heeft BFC 1 wederom de dubbele cijfers gehaald. In Muiderberg werd de plaatselijke SC getrakteerd op een 0-10 nederlaag een uitslag die eigenlijk nog veel hoger had kunnen uitvallen. Vooraf had men in het Bussumse kamp zeker niet gerekend op zo’n monsterscore.

BFC 1 moest het deze middag onder andere stellen zonder de geblesseerden Davey du Maine, Olivier Blaauw, Bas Bijvoet en topscorer Tjerk Posthuma en had het met Hugo Trijbels, Thomas Dik en Damian Koperdraat drie B1 junioren op de bank. Op het niet geheel egale natuurgrasveld leek BFC al in de derde minuut op voorpsrong te komen maar de eerste treffer van Maurits Knoop werd wegens buitenspel afgekeurd. Nog in dezelfde minuut stond Dico Knevel oog in oog met de doelman maar zijn inzet ging ternauwernood over. De gastheren uit Muiderberg hadden drie minuten later de pech dat een inzet bij doelman Ording op de paal belandde.

Gaandeweg het verloop van de openingsfase leek BFC wat te wennen aan de natuurondergrond wat in de 18de minuut resulteerde in een 0-1 voorsprong door Jostein Ohm die na een splijtende pass van Dylan Horn beheerst afrondde. De Bussumse formatie bleek veels te sterk voor de Muiderbergers en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de voorsprong in de 25ste en 26ste minuut door doelpunten van Thijmen Ratsma en Maurits Knoop naar 0-3 op liep. Na een half uur leek Muiderberg iets terug te doen maar in de kluts stuiterde de bal via de onderkant van de lat terug het veld in. Het slotaccoord in het eerste bedrijf was voor Thijmen Ratsma die met een fraai schot van 16 meter de Muiderberse doelman kansloos liet en zo voor de 0-4 ruststand zorgde.

In de eerste drie minuten van het tweede bedrijf wist BFC de voorsprong uit te bouwen naar 0-6. Het was eerst Thijmen Ratsma die zijn derde van de middag maakte gevolgd door een treffer van Felix Mispelblom een minuut later. BFC zag in de 55ste minuut Dico Knevel een strafschop missen maar kwam zeven minuten later toch op een 0-7 voorsprong door Jostein Ohm. Zo nu en dan trachtte Muiderberg nog wel iets terug te doen maar de sporadische mogelijkheden die de ploeg kreeg werden door doelman Ording vakkundig gepareerd. Met nog een kleine 20 minuten op de klok mochten de B-junioren Hugo Trijbels en Thomas Dik hun debuut maken in de hoofdmacht. De twee zagen van dichtbij hoe Maurits Knoop de 0-8 tegen de touwen schoot. In de 76ste minuut was het Hugo Trijbels die zijn debuut opfleurde met een fraaie goal en daarmee voor de 0-9 zorgde. BFC stapelde kans op kans maar de doelman van Muiderberg wist met diverse miraculeuze reddingen de schade nog enigszins te beperken. In de 88ste minuut was het Maurits Knoop die met zijn derde doelpunt van de middag voor de dubbele cijfers zorgde.

Volgende week staat voor BFC 1 de laatste thuiswedstrijd van de competitie op het programma en komt FC Weesp op bezoek. Een wedstrijd waar voor de tegenstander nog eventuele deelname aan de nacompetitie op het spel staat. Tevens zal dan na afloop de speler van het jaar en de supporter van het jaar bekend gemaakt worden. Vanaf zaterdag 20 mei start het vlaggenschip met de nacompetitie om zo te proberen alsnog te promoveren naar de derde klasse.