BFC MC1-SDO MC1

Zou het dit keer lukken.
Het werd uiteindelijk een zeer duidelijke overwinning. SDO werd na een zeer spannend duel met 5-3 overwonnen. Daar zag het in het begin nog niet naar uit.
De voorbereiding van de wedstrijd was bij vlagen abominabel.
Weliswaar hadden enkele meiden hun vrijdagavond opgeofferd om nog wat de trainen, maar zaterdag morgen was er het volgende:
Iemand wist de begin en verzameltijd niet
Iemand stond bij het verkeerde verzamelpunt
Iemand had zijn voerbalschoenen vergeten
Iemand was de bidons vergeten.
Als trainers raken we eraan gewend. (hoewel???)
Maar… het lijkt wel: Hoe slechter de voorbereiding des te beter is de wedstrijd.
Als ik voor mezelf spreek snap ik er niks van maar ik afgeleerd er nog een zwaar punt van de maken, want als jullie een keer in het veld staan gaat de knop om en wordt er gestreden en geknokt.
De meiden wisten wat er deze wedstrijd op het spel stond. Winnen was de enige optie.
De eerste tien minuten gingen redelijk, kleine kansjes en toch weer zo’n typische SDO goal. Een ram naar voren, rennen, bal missen door onze verdediging en bom: 1-0 achter.
Daarna twee redelijke kansen voor ons die helaas net voorlangs gingen.
Niettemin stonder we even later na een prachtig gedrukt afstandschot van Malou toch gelijk,.
Maar o, o o, een misverstand in de achterhoed leverde SDO wel heel makkelijk de 2-1 op. Weer achter!
Een run over rechts van Maaike,een schot en ja hoor:2-2.
We speelden meer en meer op hun helft maar die uitbraken. Een corner voor hun. Wel de tweede paal dekken hoor!!! De bal viel achter Marinda zo maar binnen en weer achter 3-2.
Rust.
Jullie dede niets fout, maar zorg dat de kansen worden benut.
Met tegenwind en op stoom werd SDO in de tweede helft nog meer vastgezet op eigenhelft.
Weer een snelle aanval op rechts en een daverende knal net onder de lat stuitte achter de doellijn. 3-3. Weer gelijk.
En ja hoor daar gebeurde het, iedereen, maar dan ook iedereen schakelde een tandje bij. Lara van Aphen brak regelmatig door op links, niet te stoppen.
De voorzetten kwamen ook aan maar SDO had alle geluk van de wereld dat twee keer lat en een keer paal op zetten van Thessa en Emma geen doel troffen.
Maar een min of meer afgeslagen bal werd door Thessa ineens op de pantoffel genomen en boem: 3-4.
Zou het dan nu eindelijk een keer lukken om SDO te verschalken. Geen moment van verslapping. Achterin alles op orde. Marinda die prachtig een half volley uit haar doel ranselde en even later een uitbrak stopte door de bal bij iemand van de schoen te grijpen. En vaak heel sterk ingrijpen van Marieke en Alisa die niet alleen de bal afpakten maar ook zorgden voor goede opbouw.
Weer Lara weg op links en nu…nu..nu en half schot op doel, voorbij de keeper en voor mijn gevoel rolde de bal tergend langzaam over de doellijn. 3-5. Zou dat voldoende marge zijn? Srpingende ouders en spelers. Wat een sukses!!
Nog bijna tien minuten spanning, maar SDO kon geen echter vuist meer maken. Ondanks de inzet van een nieuwe spits, maar die kreeg bij Alisa geen kans.
Lara Bakker, deze wedstrijd niet te passeren en steeds beter worden in de opbouw. Noor die ineens linksachter stond en daar mening stevig deul wist te winnen.
Bo, die in de 1e helft lelijk te pakken was genomen en een tijd naar de kant moest, maar in de 2e helft er weer gewoon stond, nu op rechts. Jessica, onze onruststoker op rechts. Jasmijn weer bijna als vanouds. Cecile ijzerstrek in de opbouw en het verdelen, nog ongelukkig in de afwerking.
En Joost onvermoeibaar aanwijzingen gevend langs de kant.
En niet te vergeten de vele ouders die ons kwamen steunen en aanmoedigen.(niemand vergeten?)
Ik dank iedereen voor de prachtige wedstrijd en vooral de overwinning.

Fred Jansen