Waterwijk D5 – BFC D4 (oefen)

Officieel zou deze wedstrijd een bekerwedstrijd zijn geweest, ware het niet dat de KNVB Waterwijk uit de beker had gehaald wegens een niet gespeelde wedstrijd.

Waterwijk wilde toch graag spelen en vroeg ons om een oefenwedstrijd. Daar deden wij natuurlijk ook niet moeilijk over, want voetballen wilden we graag.

En wat een wedstrijd werd het. Ware strijd werd geleverd, van beide kanten, met maar één doel: winnen!

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Er waren mooie aanvallen van beide kanten richting het goal van de tegenstander, maar van beide kanten werd ook goed verdedigd. Het samenspel van BFC was beter te noemen, alleen goede kansen kwamen er niet uit.

Waterwijk daarentegen lukte het om wel bij ons goal te komen. Eén bal kwam op de lat, een bal werd van de lijn gered en er was een goede redding van onze aanwezige keeper. Helaas werd er vlak voor rust toch gescoord door Waterwijk doordat een bal niet goed weg kwam achterin. Met 0-1 de rust in was jammer, maar geen probleem, het kon nog alle kanten op. De bedoeling was (nog) meer druk zetten, want Waterwijk leed daardoor in de eerste helft vaak balverlies en letten op hun counters, voornamelijk over links.Alleen werd Waterwijk de tweede helft ook met de nodige tips het veld op gestuurd en dat werd duidelijk.

Er kwamen direct twee aanvallen tegen, waarvan één net naast ging en de ander op de paal kwam. Dat was schrikken.

Een mooie aanval van BFC eindigde door de druk van de tegenstander in het zijnet. De druk van Waterwijk bleef groot en BFC moest voornamelijk verdedigen. Zo eindigde een toegekende vrije trap van Waterwijk uiteindelijk in buitenspel en werd een corner van de lijn gered.

Het lukte BFC nogmaals om een aanval te creèren, maar die bal kwam niet voorbij de keeper van Waterwijk.

Toen kwam daar de corner voor BFC. Een mooi ingedraaide corner kwam via een speler tegen de paal, van de paal tegen de keeper, van de keeper tegen een speler van Waterwijk en rolde zo achter de doellijn, 1-1. Vanaf de zijlijn was dit amper waarneembaar,maar de scheidsrechter zag het gelukkig wel en noteerde een doelpunt.

Het gaf  BFC goede moed en de jongens bleven strijden.

Waterwijk bleef echter aansturen op een doelpunt en was continu in de aanval. BFC kreeg de bal niet goed weg achterin en zo bleef het spannend en gevaarlijk. Er kwamen corners en aanvallen tegen. Wederom werd een bal van de lijn gered, kwam een bal op de lat en stond onze keeper steeds weer steeds op de goede plek. Wat er toen gebeurde hielden we bijna niet meer voor mogelijk. Een bal werd van achteruit naar voren gespeeld, gecontroleerd op het middenveld en direct doorgeplaatst naar voren. Als een duveltje uit een doosje was daar een speler van BFC,  op de hielen gevolgd door een speler van Waterwijk, die alleen maar hielen bleef zien. De keeper van Waterwijk kwam zijn goal ook nog uit, maar de bal werd beheerst langs de keeper gespeeld, het goal in, 1-2. In de laatste minuten lukte het BFC om Waterwijk bij het goal vandaan te houden en eindigde de wedstrijd in BFC voordeel.

Jongens, het is geweldig om te zien hoe jullie in zo´n korte tijd al zo´n leuk team zijn geworden. Jullie spelen goed samen, werken hard, strijden echt, mopperen niet als het even niet lukt, maar gaan met goede moed
door. 
Ik weet zeker dat deze instelling jullie tot deze overwinning heeft gebracht.