Vroege tegengoal nekt BFC 1

Pancratius 1 – BFC 1 (1-0) 1-0

In de kraker tegen de ongeslagen koploper Pancratius heeft BFC 1 de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Voordat de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de 4e klasse E op gang was gekomen stond de Bussumse formatie al tegen een 1-0 achterstand aan te kijken.

Vijf minuten na de aftrap werd een slippertje op het Bussumse middenveld genadeloos afgestraft. BFC liep daardoor al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan. Het probeerde de aanval te zoeken maar de ploeg was niet bij machte om het de verdediging van de gastheren uit Badhoevendorp moeilijk te maken. Het duurde tot de 21ste minuut eer BFC zijn eerste mogelijkheid kreeg maar helaas kon aanvoerder Knevel zijn voet niet goed genoeg tegen de bal aan krijgen. De Bussumse formatie had ogenschijnlijk het meeste balbezit maar moest toezien hoe de voorwaartsen van Pancratius zo nu en dan gevaarlijk door de verdediging wisten te glippen. Na ruim een half uur spelen wist doelman Ording met een knappe redding de schade te beperken en werd een doelpunt van Pancratius wegens buitenspel geannuleerd. Het enige wapenfeit wat BFC hier voor rust nog tegenover stelde was een kopbal van Bas Bijvoet die op een haar na het doel miste.

Na de verplichte theepauze was de eerste kans voor de koploper maar wederom was het Desmond Ording die de gastheren met een knappe redding van scoren af wist te houden. BFC had duidelijk moeite met het sterke spel van de tegenstander die verdedigend weinig tot geen kansen weggaf en in de duels wat makkelijker overeind bleven. Tevens hadden de Bussummers ook niet het soms zo nodige geluk aan hun zijde en zag het tot drie maal toe de bal op de paal belanden. Op jacht naar minimaal één punt was het in het laatste kwartier voor BFC alles of niets. Hierdoor ontstond er voor de tegenstander voldoende ruimte om met messcherpe counters het Bussumse doel te bestoken maar doelman Ording hield in deze fase BFC in de race. Echter hoe dichter het eindsignaal naderde hoe slordiger het spel werd en het voor Pancratius steeds makkelijker werd om stand te houden. BFC bleek ondanks alle goede bedoelingen en hard werken echter niet bij machte om de vroeg opgelopen achterstand goed te maken. Zwaar teleurgesteld dropen de spelers na negentig minuten met de eerste nederlaag van het seizoen het veld af.

Lang treuren kan men echter niet want a.s. zaterdag staat de uitwedstrijd tegen nummer drie FC Weesp op het programma. Een wedstrijd waar drie punten zeer welkom zijn om de tweede plaats stevig in handen te houden.