Voortvarende competitiestart BFC C1

De C1 van BFC is het seizoen overtuigend begonnen. De promovendus uit Bussum is na drie speelronden nog ongeslagen en staat met 7 uit 3 (doelsaldo 8-0) in de top van de 3e Divisie B.

De vrijwel compleet gerenoveerde ploeg begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zeeburgia C2. De vele toeschouwers werden getrakteerd op een aantrekkelijk en enerverend duel. Beide teams kregen kansen om de, sportieve, wedstrijd te beslissen maar konden na afloop leven met de puntendeling. De Bussumse formatie boekte een week later wel haar allereerste overwinning op Landelijke niveau ooit. Op Sportpark Berg en Bos werd AGOVV C1 na een fantastische tweede helft met ruime cijfers verslagen, 0-7.
In de eerste helft speelde de gasten nog erg slordig en kon het maar geen grip op de wedstrijd krijgen. Desondanks ging BFC met een 0-1 voorsprong  rusten door een doelpunt van Abe. In de tweede helft stond er een ander BFC op het veld en verpletterde het de tegenstander. Spelend richting de Klaas-Jan Huntelaar tribune liepen de azzuri eenvoudig uit naar een 0-7 eindscore door ondermeer een loepzuivere hattrick van Quentin.

Met veel vertrouwen vertrok de C1 afgelopen zaterdag voor opnieuw een uitwedstrijd naar Houten om tegen de plaatselijke  C1 te spelen. Vooraf wisten we dat het een lastige klus zou worden gezien hun eerder behaalde resultaten in de beker en competitie. Dat bleek ook wel in de beginfase van de wedstrijd waarin BFC alle zeilen moest bijzetten om overeind  te blijven. Maar na het eerste kwartier ongeschonden te zijn doorgekomen beet de ploeg meer en meer van zich af en kon het ook een aantal keer gevaarlijk worden. Na 16 seconden in de tweede helft brak Hakim met een bekeken lob de wedstrijd open en zette hij zijn ploeg op een onverwachte 0-1 voorsprong. BFC speelde in de tweede helft sterk en stond tactisch erg goed. Het team nam de regie in handen en bleek ook fysiek, conditioneel en mentaal in staat te zijn om de minimale voorsprong over de streep te trekken.

Een voortvarende start met hopelijk een mooi vervolg, eerstvolgende wedstrijd: SDO thuis.