Voor het eerst 11:11 (E1)

Gisteravond gingen de mannen van de E1 op bezoek bij AFC. Dit maal werd er geen 9:9 gespeeld maar 11:11. Een nieuwe ervaring tegen ook nog eens een sterke tegenstander.

AFC speelt al jaren op het allerhoogste E niveau in een poule met profclubs als Volendam, FC Utrecht, Almere City Zeebrugia en Ajax. Begin van het seizoen kregen we nog klop van Zeeburgia dus de angst was een beetje aanwezig.

De begeleiding was benieuwd hoe de mannen van de E1 het 11:11 zouden oppakken. Natuurlijk konden de mannen van de E1 het niet alleen en werden ze aangevuld door spelers van de E2. Buitenspel werd uitgelegd, de tactische veranderingen en de regels werden nogmaals doorgenomen. Er werd gekozen om 1 op 1 achterin te spelen omdat dit zaterdags ook altijd word gedaan en we hierdoor het spel het simpelst zouden houden voor de mannen.

Vanaf het eerst fluitsignaal was er een heel fel BFC. BFC zat overal bovenop en gaf AFC geen millimeter ruimte. Alle gaten werden dicht gelopen en in balbezit werden we diverse malen gevaarlijk. BFC was de sterkste van de 2 ploegen en het was wachten op een doelpunt. Natuurlijk wist ook AFC zich een aantal keer een kans te creëren. Helaas vergat BFC zich te belonen voor een fantastische start en langzamerhand zag je dat de felheid zijn tol ging eisen. Na 20 minuten gaven we iets meer ruimte weg waardoor AFC beter in de wedstrijd kwam. AFC strafte dit meteen af. Na een bal op de paal was de spits scherper dan BFC en schoot hem fantastisch in.

Met een 1-0 achterstand gingen we de rust in. De puntjes werden op de I gezet en er werden 4 wissels doorgevoerd. Met goede moed gingen we het veld op want het was een gelijkwaardige wedstrijd. Helaas voor BFC was AFC de tweede helft wat sterker geworden. Ze wisten beter wat ze met ons 4 mans middenveld moesten doen en BFC was wat rommeliger in bal bezit. AFC wist dan ook de score op te voeren naar 4-0. Deed BFC niets meer? Nee ook BFC liet zich nog een aantal keer gelden alleen had niet de controle over de wedstrijd.
Toch kreeg BFC nog wat het verdiende. BFC scoorde vlak voor tijd de 4-1. Dat was meteen het teken voor een slot offensiefje. De tijd was te kort om nog wat aan de stand te doen en zo konden we een 4-1 nederlaag noteren.

BFC mag trots en tevreden zijn met het vertoonde spel. Vooral de eerste helft hebben we laten zien dat we op dit niveau mee kunnen en dat we stappen hebben gemaakt. De coach van de tegenstander dacht zelfs dat we al vaker 11:11 hadden gespeeld, wat wij als een compliment zien.

Het was een prima oefenwedstrijd al voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag. Nog 1 training en de mannen zijn er weer helemaal klaar voor.