Volendam zet BFC O14-1 weer met beide benen op de grond

Als BFC O14-1 al de neiging had te gaan zweven na twee achtereenvolgende competitiezeges, dan heeft Volendam het elftal weer met beide benen op de grond gezet: 4-0.

img_3327

Met twee achtereenvolgende overwinningen in de competitie en winst in de beker op zak en met een volledig fitte selectie (zestien spelers), ging BFC O14-1 met goede bedoelingen richting Volendam. Van die welwillende intenties was op het veld in de eerste helft nauwelijks iets te merken. De lager geklasseerde thuisploeg domineerde met verzorgd veldspel de wedstrijd. BFC speelde zonder overtuiging. Er werd veel balverlies geleden en van een fatsoenlijke spelopbouw was nauwelijks sprake. Dat Volendam op voorsprong kwam, was dan ook niet verbazingwekkend. Een vlammend schot van Sam Altena op de lat was het enige noemenswaardige Bussumse wapenfeit.

Een peptalk in de rust zorgde in de tweede helft voor een korte opleving aan BFC-kant. Maar tot echt gevaarlijke aanvallen leidde dit lichte overwicht niet. Volendam was wel effectief bij een snel uitgevoerde counter: 2-0. Na veldverwijzingen voor Melle Muller (geel na hands) en Dyago Bos (rood na een vermeende natrappende beweging) was de strijd gestreden en kon Volendam naar een 4-0-voorsprong uitlopen.

Het uitstapje van een aantal Bussumse voetbalmoeders en – vaders voorafgaand aan de wedstrijd naar de wereldberoemde Dijk was daarmee het enige hoogtepunt van het bezoek aan Volendam.

img_3330img_3311

Komende zaterdag wacht een revanche en wel in Beverwijk tegen DEM, de nummer vier van de ranglijst.