Voetbalweekend met meerdere gezichten voor O11-1

Zaterdag 7 Oktober:

BFC JO11-1 – Kon. HFC O11-1 (dptn: Imran)

Opstelling: Marc, Vincent, Timothy, Maxim, Mika, Imran, Jappie, Milan, Safouane, Toine, Nassir en Sophie

Zaterdag wedstrijddag. Vandaag al weer de derde competitiewedstrijd, thuis tegen de Koninklijke HFC, tegen wie BFC haar ongeslagen status vandaag moet waarmaken. De Haarlemse tegenstander is een oude bekende: een uitstekende, goed voetballende ploeg dus voor de blauwe brigade een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien hoe ze er voor staat.

Het weer is guur en herfstachtig maar desondanks is het trouwe publiek wederom in grote getalen aanwezig om het schouwspel bij te wonen. Leidsman Roy fluit om exact 11:50 uur voor de aanvang van de wedstrijd.

De Koninklijke gaat furieus van start en zet de Bussumse thuisvereniging al vanaf de eerste seconde onder druk. Overal op het veld worden onze jongens opgejaagd, nauwelijks de tijd krijgend om het eigen spelletje te spelen. De Haarlemmers zijn de bovenliggende partij overigens nog zonder groot gevaar te stichten. Maar als er in de 15e minuut wat wordt geklungeld in de Bussumse defensie wordt daar koelbloedig gebruik van gemaakt: 0-1. Tevens ruststand.

Meteen na de rust gaat het opnieuw fout en zijn de gasten opnieuw meedogenloos: 0-2. BFC begint dan eindelijk wat meer in het eigen spelletje te komen en een beter gevoel te krijgen voor waar nu eigenlijk de ruimte op het veld ligt. Met name Sophie speelt een weergaloze wedstrijd op de rechtervleugel, de ijzersterke Haarlemse linksachter zo nu en dan tot wanhoop drijvend. De Bussumers creëren nu wat meer gevaar en worden hier in de 9e minuut dan ook voor beloond als Imran een mooie aansluittreffer weet te produceren.

BFC voert vervolgens de druk verder op en gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker. En krijgt daartoe ook een aantal mogelijkheden, maar de scherpte ontbreekt. Bovendien ontstaat er nu meer ruimte voor HFC dat er ook een aantal keer levensgevaarlijk uit komt. Maar paal en Marc staan verdere schade in de weg. Het slotakkoord is echter toch voor HFC dat in de laatste minuut de nekslag toedient en de eindstand op 1-3 brengt.

En zo komt er een einde aan een zeer enerverende wedstrijd met een verdiende winnaar. Nog maar eens aantonend dat iedereen van iedereen kan winnen op dit niveau.

Zondag 8 Oktober:

VBS Cambuur Toernooi: winnaar BFC

Na regen komt zonneschijn

Op zondag speelt de ploeg een toernooi bij VBS Cambuur, de voetbalopleiding van de BVO uit de Friese hoofdstad. Een sterk deelnemersveld met AFC’34, NEC Delfzijl, Cambuur O11 en FC Groningen O11.

De eerste wedstrijd is tegen AFC’34 dat ook bij BFC in de competitie is ingedeeld. In eerste instantie laat BFC zich – net als gisteren tegen HFC – het kaas van het brood eten tegen de sterke Noord Hollandse tegenstander, en komt het met 0-1 achter. En ook nu gaan de blauwhemden pas na de tegengoal het eigen spelletje spelen. Toine en Milan buigen de achterstand uiteindelijk om: 2-1.

In de tweede wedstrijd wordt NEC uit Delfzijl totaal van de mat geblazen in een weergaloze voetbalshow. Toine, Milan (2x) en Jappie bepalen de de 4-0 eindstand en het enige verwijt dat de ploeg zich kan maken is dat de score niet verder is opgevoerd.

Deze lijn wordt doorgetrokken tegen Cambuur. Het jonge Friese talent wordt een groot deel van de wedstrijd van het kastje naar de muur gespeeld en BFC wint dan ook overtuigend met 3-1. Doelpunten: Toine, Sophie en Safouane.

Sophie staat haar mannetje

De laatste wedstrijd is tegen FC Groningen. Ook deze BVO moet voetbaltechnisch het onderspit delven maar heeft geluk dat het blauwe vizier nu wat minder scherp staat. Sterker nog, het komt twee keer behoorlijk onverdiend op voorsprong. Safouane schiet de 1-1 prachtig binnen en Jappie kopt in de slotseconde van de wedstrijd een schitterende voorzet van Toine snoeihard binnen: 2-2.

En zo mag BFC zich de ongeslagen en verdiende winnaar van dit zondagse intermezzo noemen. AFC’34 wordt tweede, FC Groningen derde, Cambuur vierde en NEC vijfde.

En komt er, met 160 speelminuten in de benen, een einde aan een vrij intensief voetbalweekend. Een weekend waarin de ploeg meerdere gezichten heeft getoond, heeft laten zien dat het van de ‘fouten’ kan leren en dus een weekend waarin er opnieuw progressie is geboekt.

En morgen, maandag, mogen de mannen alweer: uit op Papendal tegen Vitesse O11.

En dan weer op zaterdag in- en tegen Maarssen voor de competitie.

Ik zeg: ‘meemaken en er bij zijn’.

@GVT