Voetbalweek met twee gezichten voor O10-1

Loosdrecht O10-1 – BFC O10-1: 0-20 (Dptn: Milan 7x, Imran & Zinnie 3x, Sophie, Tim & Jap 2x en Vinnie 1x)

Op woensdag speelt het vlaggenschip van BFC’s 2007 lichting een naar voren gehaalde bekerwedstrijd. Uit bij Loosdrecht alwaar vanwege de kunstgraskorrelsituatie opnieuw naar natuurlijk gras wordt uitgeweken. Dat is dan de vierde achtereenvolgende wedstrijd en voor de Bussumse jongens is het dan inmiddels ook alsof ze nooit op een andere ondergrond gespeeld hebben.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het klassenverschil tussen een hoofdklasser en een ploeg die in de competitie in de tweede klasse uitkomt is gewoonweg veel te groot. Gastspeler Sophie speelt een heerlijke wedstrijd en het is vooral de dekselse Milan van de Akker die zich vanmiddag helemaal kan uitleven. Hij scoort maar liefst 7 doelpunten, de één nog mooier dan de ander. Zelfs keeper Simon weet bijna te scoren maar zijn op eigen helft gestarte Maradonna-achtige solo wordt helaas net niet met een doelpunt bekroond. In de tweede helft staat Loosdrecht met maar liefst 11 spelers in het veld maar dat mag de pret nauwelijks drukken. Kortom een lekker potje zelfvertrouwen tanken en dat meenemen naar de kraker van aanstaande zaterdag als AFC naar Bussum komt.

BFC 010-1 – AFC 010-1: 4-6 (Dptn: Arthur & Jappie 2x)

Vandaag al weer de laatste wedstrijd van de eerste competitiefase. Tegenstander AFC is een sterke ploeg, hebben nog niet verloren en kunnen bij winst vandaag kampioen worden. BFC staat vierde en zal met heel veel doelpunten verschil moeten winnen om eventueel een plaatsje op te schuiven.

Om 10.30 uur fluit leidsman Michael voor het begin van de wedstrijd. Het is een heerlijke herfstdag en het publiek is in grote getalen naar de Meerweg gekomen om pas de tweede thuiswedstrijd van de O10 bij te wonen. Voor de jongens dus genoeg reden om een lekker pot voetbal op de mat te leggen en te laten zien wat ze kunnen.

Het begin van de wedstrijd is echter dramatisch. Binnen 10 minuten staan de blauwhemden al met 3-0 achter. Veel slordigheden, dekkingsfouten en passes die niet aankomen. Een afstraffing, net als eerder al tegen IJburg, dreigt. Maar naarmate de eerste helft vordert weet de ploeg zich te herpakken en begint het steeds beter te voetballen. BFC is dominant, heeft veel balbezit en komt op 3-1 als Arthur het eindstation is van een mooie aanval over veel schijven. Dit is tevens de ruststand.

afc-1Na rust is het spelbeeld niet veel anders. BFC is heel veel aan de bal maar AFC blijft levensgevaarlijk en bovendien zeer efficiënt in de afronding en het weet dan ook als eerste te scoren: 1-4. Vlak daarna scoort Jappie via een mooi genomen vrije trap de 2-4. De toeschouwers komen niets te kort vandaag en de treffer geeft weer een beetje hoop op een goede afloop. Maar AFC maakt al snel een einde aan deze droom door kort achter elkaar opnieuw twee maal te scoren: 2-6. Met ruim 10 minuten op de klok geeft BFC opnieuw gas. Het laat het hoofd niet in de schoot zakken en blijft op zoek gaan naar een draaglijkere stand op het scorebord. Eerst maakt Arthur de 3-6 en een paar minuten later zien we de mooiste treffer van de dag als Jappie een fraaie voorzet van Milan op juiste waarde weet te schatten en deze hard onder de lat kopt.

Daarmee komt de eindstand op 4-6. En wordt AFC kampioen. Als BFC niet zo slecht aan de wedstrijd was begonnen had er echter echt meer ingezeten. Net als in de uitwedstrijd tegen Buitenveldert (nipt 3-2 verlies) heeft BFC vandaag laten zien dat het zich kan meten met de beste ploegen uit deze sterke hoofdklasse poule. Voor een absolute topklassering waren de jonge Bussumse talenten de eerste 7 wedstrijden van het seizoen nog wat te wisselvallig en te weinig constant. Maar de met een vierde plek afgesloten eerste fase smaakt absoluut naar meer. Dus gaan wij vol goede moed op naar de volgende competitieronde.

Komt dat zien komt dat kijken.