Voetbaltrein JO11-1 dendert voort

Na de schitterende zege op Buitenveldert in het bekertoernooi is het – althans op deze website – al weer een week stil rondom de O11-1. Om de vaste volgers gerust te stellen: dat was het geenszins. Hierbij een synopsis van de activiteiten gedurende de meivakantie. Tot dusver..

Woensdag 2 mei: O11 8×8 Top Toernooi bij vv Katwijk: 1e prijs

BFC is op dit sterk bezette, uit 8 deelnemers bestaande toernooi ingedeeld in een poule met Spijkernisse, De Betrokken Spartaan en de organiserende verening. De blauwhemden hebben de goede vorm van de wedstrijd tegen Buitenveldert doorgetrokken en spelen verzorgd combinatievoetbal met veel balbezit, zorgvuldige passing resulterend in veel kansen. Spijkernisse wordt met 3-0 verslagen (Imran, Safouane, Toine), de 0-1 ruststand tegen Katwijk wordt na rust tot een mooie 3-1 overwinning omgebogen (Milan 2x, Safouane) en ook tegen het fysiek sterke De Betrokken Spartaan blijft BFC eenvoudig overeind: 1-0 (Toine). De finale is tegen de winnaar van de andere poule, TOF. Dit blijkt een gelegenheidsteam bestaande uit spelers van Buitenveldert, Zeeburgia, AFC en FC Utrecht, inclusief vriend en oud-BFC’er Zinnedine. TOF heeft wellicht de betere spelers, BFC is in de finale duidelijk de betere ploeg. Via een kopgoal van Vinnie en een schitterende vrije trap van Toine wordt BFC de terechte winnaar van het toernooi. Al weer de zesde toernooizege dit jaar.

Woensdag 9 mei: inhaalwedstrijd tegen Pancratius O11-1

Het sterke Pancratius staat derde terwijl BFC achtste staat. Maar zoals eerder beschreven bedraagt het gat slechts 5 punten en kan in deze competitie iedereen van iedereen winnen (behalve van lijstaanvoerder AZ..). BFC zal dan ook moeten winnen om de aansluiting met de bovenste ploegen te behouden. Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor Pancratius dat al na 10 seconden een levensgrote kans krijgt maar de bal door Marc gekeerd ziet. BFC is dan wakker en raakt langzaamaan beter in haar spel, alhoewel dat aanvankelijk toch weer iets te onrustig is. Desondanks creëert de ploeg een aantal (levensgrote) kansen maar gaat de bal er vooralsnog niet in. Als we het dan toch over een rode draad van dit seizoen moeten hebben dan is het over de zogenaamde doelpunt/kans ratio: die is namelijk (te) laag waardoor BFC zichzelf vaak behoorlijk tekort doet. En zo ook weer vandaag. Want het is Pancratius dat in de slotminuut van de eerste helft op voorsprong komt: 0-1.

Houtwerk voorkomt treffer

Ook na rust zien we een mooie, gelijk opgaande strijd. Uit een schitterende door Safouane en Nassir opgezette aanval tekent Toine al in de 5e minuut al gelijkmaker aan: 1-1, en ligt de wedstrijd weer helemaal open. BFC krijgt daarna opnieuw een paar mogelijkheden om de score uit te breiden maar keeper en houtwerk staan dat in de weg. En als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel en zo komen we in de 16e minuut opnieuw op achterstand: 1-2. In het restant van de wedstrijd zijn er opnieuw kansen en ook mogelijkheden om tenminste het meer dan verdiende gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar het mag niet zo zijn. En zo verliest BFC (opnieuw) onnodig een competitiewedstrijd en doet het zichzelf (opnieuw) te kort. En is Pancratius uitermate efficiënt: 2 doelpunten uit 3 kansen tegen 1 doelpunt uit 7 kansen. Nogmaals: het verhaal van de tweede seizoenshelft. En dus moet BFC zich tevreden stellen met een plekkie in de middenmoot. Het is wat het is.

Donderdag 10 mei: O11 9×9 Internationaal Top Toernooi bij SC Victoria ’04: 4e plek

Hemelvaartsdag, toernooidag. Voor dag en dauw vertrekken we naar Vlaardingen om mee te doen aan een sterk bezet internationale toernooi, al weer ons 16e toernooi dit seizoen. Het deelnemersveld bestaat uit: AFC, AFC’34, Atlius, ASWH, De Graafschap, FC Utrecht, KV Mechelen, Maarssen, Quick Boys, RKAV, SC Victoria’04, SDZ, Huizen, Xerxes, Waterwijk en BFC. Timothy is ziek en Efe (O11-3) is opgeroepen als zijn vervanger

In de poulefase trekt BFC de goede lijn van de afgelopen weken door en wint het achtereenvolgens met 3-0 van ASWH (Toine, Safouane en – de na zes weken van een blessure teruggekeerde Sophie!), 1-0 van Waterwijk (Nassir) en 1-0 van De Graafschap (Safouane).

Sophie terug na blessure

In de winnaarspoule treffen we achtereenvolgens RKAV (0-0), Maarssen (1-0), en geven we voetballes aan de zoon van Dirk Kuijt als Quick Boys met 4-0 wordt verslagen (3x Toine en opnieuw Sophie).

Zes wedstrijden, vijf overwinningen en 1 gelijkspel en nog geen tegengoals. Desondanks komen we één doelpunt te kort om de finale te mogen spelen. De wedstrijd om de derde plek tegen KV Mechelen eindigt in 1-1 (Toine) maar de Belgen blijken net iets koelbloediger in het nemen van de strafschoppen. En zo wordt BFC in dit sterke deelnemersveld verdienstelijk en zonder één verliespartij vierde. RKAV wint de finale van FC Utrecht en gaat naar huis met de eerste prijs.

En zo komt er een einde aan een mooie en intensieve voetbalweek. Aanstaande zaterdag wacht de competitiewedstrijd tegen Fortius (12:30 uur thuis) en woensdagavond de halve finale voor de beker tegen Zwaluwen uit Utrecht (19:00 uur thuis).

‘Meemaken en erbij zijn’