Verslag CJVV E1 – BFC E2

Na E2’s succesvolle oefen- en bekercampagne met onder meer winst op Volendam, Forza Almere en Weesp en een mooie ongeslagen status op het toptoernooi van Zeeburgia, was het zaterdag tijd voor de echte aftrap van het seizoen, uit tegen CJVV in Amersfoort.

De ochtend begon wat warrig met heel veel vers fruit, een dame in een bananenpak en Joop die even op zich liet wachten, maar dat weerhield de E2 All Blacks o.l.v. Carolien en Bryan er niet van om zich goed gefocused voor te bereiden op de match. Klokslag 9.55 aftrap, een dikke minuut pressing van het gehele team en om 9.57 stond het al 1-0 voor BFC E2, na een hele strakke corner van Oliver. Zo gaat dat dus in de Hoofdklasse!

Een kleine 2 minuten later stond het alweer gelijk, dat soort dingen gebeuren dus óók in de Hoofdklasse. Na deze gelijkmaker ontspon zich een levendige wedstrijd waarin de E2 duidelijk het betere van het spel had, maar dit vooralsnog niet kon uitdrukken in doelpunten. Ondanks lekkere rushes op links van Roberto, vlijmscherpe intercepties van Milan, strakke passes (naar voren, zoals het hoort Frank en Danny!) van Jop en aanvallend werk van onze Dani Alves Joris op rechts kwamen de aanvallers er telkens net niet aan te pas en misten mooie acties en knappe schoten precisie. CJVV kwam er af en toe nog op de counter uit, maar deze tegenaanvallen werden zonder problemen gepareerd door onze kopsterke laatste man Ties en linksback bikkel Mees.

De tweede helft toonde eigenlijk hetzelfde beeld, met dien verstande dat het na een minuut of 5 wel raak was. Na al een paar gevaarlijke acties van Tijl kwam de bal ineens voor de voeten van onze nummer 9 Jack, die ‘m keurig intikte. Een terechte 2-1 voorsprong, gejuich op de bijna loodrechte BFC-tribune en een voorbode voor een terugtocht met 3 punten op zak…

Na deze verdiende voorsprong kreeg de E2 nog legio mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, Pieter bleef continu dreigend, Timber was lekker op dreef en Tijl had nog een prachtige omhaal in gedachten, maar hoeveel kansen er ook nog kwamen, een doelpunt viel er helaas niet meer. Oh wacht, toch nog. Eentje, aan de overkant. Een onterechte pingel een paar minuten voor tijd stelde onze topkeep Sid voor het eerst in deze match echt op de proef, maar de bal ging er helaas toch in, met een zeer onterechte 2-2 als eindstand ten gevolg.

De conclusie van dit verslag luidt dat een ieder die de E2 heeft zien spelen vandaag ervan overtuigd is dat de doelpunten en overwinningen gaan komen, laat daar geen twijfel over bestaan…coach Bryan heeft een goed stel in handen en district West I kan dit seizoen z’n borst natmaken voor dit jongste Hoofdklasseteam.

Wordt vervolgd!

BD

(foto: ongeloof na de 2-2…;))

BFC-CJVV

Tags: