Verslag BFC E2 – Brederodes E1

Zaterdag was het tijd voor E2’s derde competitiewedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Brederodes E1. Grote sterke kerels met al een paar aardige uitslagen op hun naam, belangrijk dus om scherp te beginnen en de fysieke duels te ontlopen.

Na een afwachtend begin met hier en daar een nuttige overtreding (klasse Joris) maar vooral heel veel balbezit voor de E2, was het onze linksbuiten die na een klein kwartiertje de ban wist te breken. De rechtsback van de tegenstander was ondertussen al dolgedraaid door Timber, waar Roberto gelijk van profiteerde, 1-0. En na een dik kwartier was Pieter er als de kippen bij om een losgelaten bal van de keeper te verschalken, 2-0. Na dit eerste geweld volgde er nog een kwartier lang wervelend aanvalsspel van onze mannen. Helaas werd er vrij consequent vergeten de trekker over te halen. Klein detail, het hield de spanning er voor de socios langs de zijlijn in ieder geval nog even in 😉

De eerste minuten na rust verliepen op dezelfde manier met dit verschil dat Jack ‘m er toch in kreeg met buitenkant voet: een welverdiende 3-0 voorsprong! Hierna bleven de mannen gewoon doortikken, met de ene aanval nog mooier dan de andere, van achteren opgebouwd over links via Ties of Joris, via Mees en Milan over rechts, door het midden via Jop of in 1 keer vanuit een gerichte uittrap van Sidney, onze keep die welgeteld 1 redding hoefde te verrichten. Na een kwartiertje vond Oliver het wel mooi geweest en wist hij de bal er vanuit een schot-Jack-lat-Tijl-paal-rebound in te knallen, 4-0 dus. De aangeslagen Brederodianen wisten af en toe nog wat rust middels veterstrik- en blessuremomenten voor zichzelf in te bouwen, maar het was duidelijk dat ook deze kerels aan de zegekar van de E2 werden gebonden. En om dit feit nog extra glans te geven besloot Ollie vlak voor tijd nog eenmaal uit te halen, een keurige 5-0 overwinning dus!

Na de wedstrijd was er nog even geduld nodig, maar rond een uur of 2 bleek dat de directe concurrentie punten had verspeeld en veel doelpunten tegen had gekregen, met als gevolg een prachtige eerste plek…de mannen zijn 2 punten los!

Volgende week uit tegen nummer 5 DESTO.

BD

BFC-E2-2

Bovenste rij v.l.n.r: Carolien, Sidney, Joris, Pieter, Ties, Jop, Milan, Bryan

Onderste rij v.l.n.r.: Timber, Jack, Oliver, Roberto, Tijl, Mees