Verlies JO9-1 tegen Zeeburgia!

BFC JO9-1 – Zeeburgia JO9-1: 1-3. Doelpunt: Mats P.

Het was even dubbel wennen vandaag: voor het eerst op zondag een competitiewedstrijd en dan ook nog in de middag. De jongens waren dus ook maar wat gretig toen ze eindelijk de wei in werden gestuurd! En gretig moesten ze ook wel zijn. De tegenstander was immers Zeeburgia; een team dat vorig jaar in de O8-competitie (op Ajax na) veruit de sterkste in de competitie was. Dit seizoen startten zij weliswaar wat stroef met al vroeg twee (kleine) nederlagen. Daarna begon het bij hun te draaien wat tot vandaag resulteerde in plek 3 op de ranglijst, met uitzicht naar boven. Maar wij zijn zelf natuurlijk ook een niet te onderschatten team; van geen enkel team uit het linker rijtje van de ranglijst hebben we immers verloren. En met winst zouden we gewoon om de bovenste plaatsen mee gaan doen. Bij verlies daarentegen zouden we op plaats 7 uitkomen. Het geeft aan hoe klein de verschillen zijn…

Toen er eenmaal was afgetrapt werd al snel duidelijk dat Zeeburgia over goede spelertjes beschikt. Onder andere kleine behendige aanvallers en sterke, snelle backs. Zo ging één van die backs bij een vroege aanval sluw mee naar voren en kon zo de 0-1 inschieten. Toch wel een dompertje na 5 minuten spelen want daarvoor was het BFC dat het overwicht had. Het bleef daarna echter een wedstrijd waarbij het opnieuw BFC was dat de meeste druk zette. Dat leverde niet hele grote kansen op maar net zoals vorige week wel weer een aantal hoekschoppen. Ook Zeeburgia kreeg nog enkele mogelijkheden, maar tot de rust werd er niet meer gescoord en bleef het dus 0-1.

In de 2e helft voetbalde Zeeburgia wat meer onder de druk uit en kwam het na een dikke 5 minuten spelen op een 0-2 voorsprong. Toen knakte er wel iets en moesten we even opletten om niet overlopen te worden. Daarbij werden we geholpen door keeper Siem die met een knappe redding de achterstand niet verder liet oplopen. Daarna kwamen we langzaam weer beter in de wedstrijd. Dat resulteerde o.a. in een nieuwe corner voor BFC. Opnieuw door Merlijn genomen en de mee opgekomen vleugelverdediger Mats P wist de bal met zijn schouder het doel in te werken. Hij beloonde daarmee een geweldige wedstrijd van zijn kant (hoewel niet topfit) waarmee de stand op 1-2 werd gebracht en het weer een echte wedstrijd werd! BFC rook bloed en kwam even later in kansrijke positie om de gelijkmaker te scoren. Maurits tikte de bal door naar Merlijn en waar hij met rechts had kunnen inschieten, wachtte hij tot de bal goed lag voor links. Maar intussen was er een verdediger als de kippen bij en kon de inzet van Merlijn blokken. Vrij snel daarna brak Zeeburgia uit; dit deden ze snel en effectief waarbij de spits een afgemeten voorzet het doel inschoof. 1-3 met nog minder dan 5 minuten te spelen. De wedstrijd leek nagenoeg beslist, maar nog steeds gaf BFC niet op en bleef ervoor gaan. Zo kon Mats K nog gevaarlijk worden nadat hij zelf de bal heroverd had, maar gescoord werd er niet meer.

Eindstand dus 1-3. Zeeburgia klimt hierdoor naar de 2e plaats op de ranglijst en wij zakken een paar plaatsjes naar de 7e plaats waardoor we voor het eerst dit seizoen in het rechter rijtje staan. Ondanks deze nederlaag hebben onze jongens gebikkeld en gewoon goed gevoetbald tegen misschien wel de sterkste tegenstander die we tot nu toe zijn tegengekomen. Opnieuw complimenten dus!

Volgende week spelen we onze 3e bekerwedstrijd (na twee eerdere gewonnen wedstrijden tegen Zuidvogels en Huizen), nu tegen Wasmeer. Zij spelen in de middenmoot in de 2e klasse en daarom horen we die wedstrijd (ruim) te winnen. Daarna volgen nog twee wedstrijden in de competitie tegen Diemen en SDZ die onderaan de ranglijst van de competitie staan. Met winst in die wedstrijden is het zeker nog mogelijk om in het fel begeerde linkerrijtje te eindigen, al zijn we nu wel afhankelijk geworden van de uitslagen van andere wedstrijden. Spannend dus!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1