Verdiende uitoverwinning BFC1

v.v. H.D.S. 1 – B.F.C. 1   (1-1)  1-4

16” 0-1 Freek Rovers; 28” 1-1; 52”  1-2 Tom Beekman; 67” 1-3 eigen doel HDS; 69” 1-4 Sander Waterland 

In de uitwedstrijd bij HDS in Leersum heeft BFC 1 de oktobermaand met een overwinning afgesloten. Na twee gelijke spelen en een nederlaag in deze maand waren de Bussummers erop gebrand om zich bij de hekkensluiter uit Leersum niet te laten verrassen. 

BFC begon dan ook sterk aan de wedstrijd maar was in de eind pass niet altijd secuur genoeg waardoor grote kansen uitbleven. HDS wist hier niet veel tegenover te stellen en kon niets anders doen dan proberen BFC via de counter pijn te doen. Na 16 minuten kwamen de Bussummers op voorsprong. Na een snelle aanval over rechts wist Tom Beekman de inkomende Freek Rovers te bereiken die beheerst afrondde. 

Gedurende de eerste helft hadden de gastheren uit Leersum steeds vaker overtredingen nodig om BFC zo het voetballen te beletten. HDS wist zelfs onverwachts op gelijke hoogte te komen door na een hoekschop de bal feilloos binnen te koppen. BFC ging weer op jacht naar de voorsprong maar door de vele overtredingen en spelonderbrekingen wisten ze het goede ritme niet meer te pakken te krijgen. Na 35 minuten kwamen de Bussummers met 10 man te staan nadat aanvoerder Dico Knevel met twee gele kaarten voor vermeend commentaar onterecht van het veld werd gestuurd. Nog voor de pauze was het echter alweer 10 tegen 10 daar ook een HDS speler na een zware overtreding mocht gaan douchen.

Na de theepauze was het wederom BFC dat de aanval zocht. Het was in de 52ste minuut Tom Beekman die alert reageerde op een verkeerde uittrap van de HDS doelman en BFC weer op voorsprong zette. De Bussummers verzuimden om in korte tijd verder uit te lopen. Tien minuten na de voorsprong leek HDS weer langszij te komen maar het was de sterk keepende Desmond Ording die met een fantastische redding de gelijkmaker wist te voorkomen. BFC bleef aanvallen en liep verder uit door een eigen doelpunt van HDS na goed voorbereidend werk van Sander Waterland. Twintig minuten voor tijd viel het slotakkoord. Het was doelman Desmond Ording die met een zeer gerichte uittrap Sander Waterland bediende. De BFC-spits kon zo doorlopen en gooide koelbloedig de wedstrijd definitief in het slot. Gedisciplineerd speelde de Bussummers de wedstrijd uit en blijft de formatie in het spoor van de bovenste plaatsen.

Martin Oosterdijk

.