Valse start JO17-1 in competitie

Na de minder succesvolle bekercampagne keek iedereen uit naar het echte werk: de start van de competitie. In de aanloop naar de eerste wedstrijd liep de opwinding hoog op, met een donderpreek tijdens de laatste training als climax. Iedereen stond op scherp zou je zeggen. Een mooie nazomerochtend op de Meerweg en een aansprekende tegenstander met een fraaie naam: De Zouaven uit Grootebroek, de club waar Frank en Ronald de Boer leerden voetballen. Kortom alle ingrediënten leken aanwezig voor een mooi en hopelijk succesvol potje voetbal…

(Verslag: Frank Trijbels)
Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

Rutger Mostert ontbrak helaas vanwege een hersenschudding, Jelle en Busse vormden de centrale verdediging tussen de backs Pepijn en Daan. Het middenveld bestond uit Niels, Adan en Gijs. Voorin mochten Thomas, Hugo en Bram beginnen.

BFC begon prima, met veel druk naar voren en een paar aardige aanvallen. Er kwamen ook de nodige kansen: Adan zette goed door maar zijn schot ging voorlangs, Hugo had een paar goede kopkansen, de ene moeilijker dan de andere, en een schot van Niels ging over. Maar de bal ging er helaas niet in

JO17_zouaven_Adan

Kansen genoeg, maar geen goals en geen punten…

Halverwege de eerste helft was BFC wat uitgeraasd en mochten de gasten iets vaker opkomen. Toen bleek al snel waar we mee te maken hadden: een stugge, fysieke en dodelijk efficiënte counterploeg die het spel van BFC wist te ontregelen met heel veel kleine, irritante overtredingen. Je kunt het onsportief noemen, maar ook professioneel. In elk geval zochten ze regelmatig het randje op en de scheids greep niet altijd even kordaat in. In de eerste helft hadden zeker 3 man van de bezoekers geel verdiend, het bleef bij één kaart voor de laatste man. BFC was steeds meer bezig met de tegenstander en de scheids en vergat te voetballen. Vlak voor rust ging het dan ook mis: Damian liet zich provoceren door de rechtsbuiten die onnodig hard doorging bij een corner, de scheids zag alleen de tweede overtreding en niet de eerste en gaf een strafschop. Dat cadeautje werd natuurlijk vakkundig uitgepakt: 0-1, weliswaar volstrekt tegen de verhouding in maar wat koop je daarvoor.

Een stevige dreun waar BFC in het restant van de eerste helft niet meer van herstelde. De Zouaven konden hun favoriete spelletje blijven spelen: achterover leunen en gokken op de counter met lange ballen op hun snelle buitenspelers.

Hoewel BFC ongetwijfeld met de beste bedoelingen na de pauze de kleedkamer uitkwam was de wedstrijd 5 minuten later alweer beslist. Twee tegenaanvallen leidden tot twee goals en een kansloze 0-3 achterstand. Het leek wel op Ajax tegen Willem II of Rostov: je hebt een procentje of 70 balbezit, creëert een aantal mooie combinaties en kansen, maar de tegenstander heeft aan 3 of 4 kansen genoeg om de wedstrijd te beslissen. Ook de wissels na de pauze konden hier niet veel meer aan veranderen: Jilles, Tom en Rutger Meijer kwamen nog in het veld maar zelfs een eretreffer was ons niet gegund.

Zouaven vond het allemaal prima zo, ook al liep hun laatste man vlak voor tijd tegen zijn tweede gele kaart op. Ons laatste wapenfeit was een mooie poging van Niels, die de bal vanaf de rand van het 16 metergebied met veel gevoel naar de kruising stuurde: helaas miste ook deze poging net het doel. mooi stiftje van Niels zeilt net langs de kruising Werk aan de winkel dus voor spelers en technische staf: zowel aanvallend als verdedigend zal het beter moeten de komende weken.

Man of the Match:
Natuurlijk geen leuke wedstrijd om uit te blinken, maar Niels speelde gewoon een prima pot en wordt de eerste MOTM van dit seizoen.

De andere uitslagen:
RKAV Volendam – ADO ’20 3-0
FC Lisse – OSV 3-0
Sporting Martinus – Zeeburgia 1-6
KFC – Purmersteijn 2-1
Diemen – DWS 4-2

Geen enkel gelijkspel, dus 6 winnaars en 6 verliezers in de eerste ronde. Er werd opvallend veel gescoord: 25 goals in 6 wedstrijden, bepaald geen Serie A dus. Helaas is het nog even wachten op onze eerste goal. Eeuwige favoriet Zeeburgia (N.B. de B2) geeft meteen haar visitekaartje af en wint met 6-1 uit bij Martinus. Van de overige uitslagen is nog niet zoveel te zeggen, over een paar weken zal duidelijker worden hoe de verhoudingen liggen in deze poule. ADO ’20 en OSV verliezen net als BFC met 3-0. ADO is onze volgende tegenstander, een mooie gelegenheid dus om de valse start uit te wissen.