Triomfantelijke winst BFC E1 in Amersfoort: 2-6 uitzege

Zaterdag 28 maart
AFC Quick 1890 E1 – BFC E1         2-6        Doelpunten: ThijsV (2x), Tijn, Pepijn, Thijmen, Timtsalenten

Hoewel het competitievoetbal bij de E-tops even stil ligt werd in AFC Quick 1890, hoogvlieger in Hoofdklasse 4, een waardig sparringpartner gevonden. Na het bezoek van vorige week aan bedevaartsoord De Toekomst volgde dit weekend wederom een pelgrimage. Op Sportpark Dorrestein liggen immers de roots van Ferry Hendrikse, de BFC-coryfee die aan de vooravond van dit markante treffen als waarzegger een – naar later bleek – adequate voorspelling deed. De Amersfoortsche Football Club behoort met haar 125-jarig bestaan tot de oudste voetbalverenigingen en staat officieel als ‘traditieclub’ te boek. Leuke excursie dus weer.

Met de gehavende voetbalvaders Kroes en Van Veen als chauffeurs langs de zijlijn (red: beiden waren twee keer succesvol in hun spannende onderlinge confrontatie tijdens de 7×7 vooravond, waarbij het Rood het Roze nipt de baas bleef) en zonder de routiniers Bram Middelburg en Elias Keijer die beiden een verdienstelijke bijdrage leverden in de derby SDO D1 – BFC D2 (uitslag 0-0), werd zonder wisselspelers afgetrapt op een betoverende steppe met de odeur van aangenaam natuurgras. Het eerste bedrijf was er één van gelijkwaardigheid. De gastheren oogden wat feller op het middenveld, maar ervaring en gogme voorkwamen een veldoverwicht. Na de thee (ruststand 1-1) kwamen de bezoekers met kunst en vliegwerk nog een aantal keer goed weg, maar bleek vervolgens dat de opgedane ervaring op het hoogste platform zijn vruchten lijkt af te werpen. Met creatief hogeschoolvoetbal werd ruim afstand genomen van de perplexe roodhemden. Aanvalsgolven over een meervoud van schijven werden kostelijk tot doelpunten gepromoveerd. De aaneenschakeling van gloriemomenten resulteerde in een 1-6 voorsprong. In de slotseconde werd voor de statistieken nog iets teruggedaan. Per saldo een uitermate geslaagd oefenduel met het welkome vleugje zelfvertrouwen voor de Azzurri, hulde dus!

Boaz Kroon opende weliswaar met een cadeautje voor de thuisclub, maar herstelde dit met spectaculair keeperswerk. Thijmen de Roover startte verdienstelijk als rechtsback en eindigde als centrumspits. Naast een prima treffer onderscheidde hij zich met loffelijke loopacties. Thijs Arts heerste weer als centrale spil en authentieke ausputzer en droeg eervol bij aan een solide Bussumse defensie. Alex Tacke werd unaniem tot Man of the Match gekozen door zijn exuberante ijver en maakte het weerzien van papa’s jeugdgebuurte extra speciaal. Thijs van der Veen nam de vacante leidersrol in de middencirkel moeiteloos over en stond aan de basis van minimaal de helft van de treffers. Elio Kroes wisselde oogstrelende balcontacten af met een gepaste dosis passie waardoor de kleine man als rasvoetballer het voetbal op het middenveld een nieuwe invulling gaf. Pepijn Gilhuis speelde als rechtsbuiten aanvankelijk verstoppertje, maar gaf met zijn 1-2 wel het startsein voor de Gallery Play in de tweede helft. Tijn van Spaendonck prikte als spits de verdiende gelijkmaker binnen en droeg als de laatste twintig minuten als linksback bij aan de grootse teamprestatie. Tim van Veen begon met pech en tegenwind, maar groeide in de wedstrijd. Durf, branie en bravoure kwamen langzaam terug. Na twee puike assists mocht hij het eindstation zijn van de mooiste aanval van de wedstrijd.

Volgend weekend worden er eieren gezocht op de Bussumse voetbalvelden. Even geen wedstrijd voor de E1. Maar op zaterdag 11 april volgt weer een appetijtelijke Matchday. De beste amateurclub van Nederland komt op bezoek: BFC E1 – AFC E1, aanvang 08:30 uur op Sportpark Meerweg. Komt dat zien!

 

OvV