Trainen voor Afrika op zondag

Je moet maar op het idee komen…..in februari gaat Thijs Zwagerman 2 weken naar Afrika om namens zijn school daar ervaringen op te doen, maar ja, er zijn wel kosten aan verbonden.
Vroeger gingen we langs de deur onder het motto : heitje voor een karweitje om aan wat geld te komen door klusjes te doen.
Maar in deze tegenwoordige tijd gaat dat anders en het idee van Thijs kwam als een geschenk uit de hemel vallen.
De voetballer, nr.10 van BFC JO17-1 en ook trainer van BFC JO8-1, kwam op het idee om bij BFC trainingen te gaan verzorgen op de zondagmorgen van 10-11 uur en de deelnemers/sters een kleine bijdrage te vragen om zijn kosten te kunnen betalen.
En Thijs is een fanatiek voetballer, zaterdag speelde hij nog met zijn team JO17-1 een wedstrijd in Huizen tegen de gelijknamige club, ze wonnen met 4-1, en zondagmorgen stond hij op het veld bij BFC met de eerste 4 pupillen die meededen  aan de eerste van de 6 trainingen die hij voor Afrika ging geven.
Ondanks de soms mindere weersomstandigheden, koud en af en toe een buitje, hadden de deelnemers er plezier in en met veel overgave deden Lodewijk, Ties, Casper en het enige meisje Tess mee aan de oefeningen.
Elke week heeft Thijs een andere voetballer als onderwerp en op de eerste dag was dat Lionel Messi, de beroemde speler in dienst bij Barcelona in Spanje.
Onder toeziend oog van onder meer Rens Muller (pr/fotograaf) en Dick Broer (meisjes-coordinator) werd begonnen met diverse vormen van voetenwerk, waarna onder meer het dribbelen, passeerakties en het duelletje de revu passeerden.
Het was een leerzaam uurtje waar Thijs veel aandacht aan heeft besteed; er volgen nog 5 zondagen en we hopen alleen dat er vanaf volgende week nog meer jongens en meisjes zullen gaan deelnemen, het is echt de moeite waard om hier op zondagmorgen vroeg voor uit je bed te komen. Heb jij nog interesse om je in te schrijven? Stuur dan een mail naar : metthijs@gmail.com en Thijs neemt contact met je op.
Het laatste nieuwtje. Ook de keepers willen graag hun medewerking verlenen aan dit idee van Thijs en met ingang van volgende week, zondag 19 november, kunnen zij dit waarmaken. Voor vijf zondagen is de Keepersschool voor Afrika in het leven geroepen.
Op dezelfde tijd en de deelnemers betalen hetzelfde bedrag.
Nadere informatie over deze Keepersschool volgt in de loop van deze week …..hou dus de site goed in de gaten,
Welke sterspeler gaan we volgende zondag nadoen? Dit kun je alleen te weten komen door te zorgen dat jij er zondag ook bij bent.
Tess, Ties, Casper en Lodewijk gingen je voor…….ben jij de volgende die aansluit?
Inge Rehorst