TOP toernooi bij SV Diemen eindigt met 4e plek voor JO8-1

Wat kun je op paaszaterdag nou beter doen dan een voetbaltoernooi spelen bij SV Diemen? We kwamen er niet echt uit, dus daar stonden we weer: voor dag en dauw opgestaan om om 09.00 aan te treden bij SV Diemen. Alleen Tijn (nog steeds geblesseerd) en Wessel (schoolvoetbal) moesten verstek laten gaan. Sem en Willem, beide uit de JO8-2 namen vandaag hun plek in, en dat deden ze prima!

Het zogeheten TOP toernooi, met de beste JO8 teams uit het land, werd gespeeld volgens het Twin games concept; teams van 6 tegen 6 op een kwart voetbalveld. Dit is ook de wedstrijdvorm waarin de jongens vanaf volgend seizoen de competitie gaan afwerken, dus weer een mooie oefening. Voor dit toernooi waren 10 teams uitgenodigd. Twee poules van 5, daarna kruisfinales, en tenslotte de wedstrijden om plek 1 t/m 4.

De eerste poulewedstrijd, tegen oude bekende SV Diemen was een duidelijk gevalletje te vroeg, niet scherp en jammer. Al in de eerste minuut stond BFC met 1-0 achter. Pas 11 minuten later wist Sem iets terug te doen: met een droge knal schoot hij de 1-1 binnen. Maar daarna ging het al snel weer mis: Diemen liep uit naar 2-1 en kort voor tijd werd het zelfs 3-1.

Met de koppies naar beneden verdwenen de mannen naar de kleedkamer. De instructies van Jesper voor de tweede wedstrijd waren helder: feller en sterker in de duels, en met z’n allen omschakelen. Die tactiek moest tegen het gelegenheidsteam Born to Play (een voetbalschool uit Buitenveldert) ten uitvoering worden gebracht. Er moest eerst nog wel een razendsnelle tegengoal worden geïncasseerd (0-1 in de 15e seconde), maar hierna stonden de mannen op scherp. Johan (1-1), en nog een keer Johan, na aangeven van Daan boog de stand om naar een voorsprong (2-1). BtP kwam nog een keer terug (2-2),  maar daarna was het wederom Johan, die na een strakke voorzet van Fedde de 3-2 kon binnen tikken. Fedde zelf zorgde ervoor dat de 4-2 op het scorebord kwam; na een indrukwekkende solo schoot hij de bal onhoudbaar langs de keeper. In de dieing seconds van de wedstrijd bepaalde Sem de eindstand op 5-2, na aangeven van Thijs.

Dat was het betere werk. De volgende wedstrijd tegen ATC ’65 uit Hengelooooooooo…..(de enige stad in Nederland met 36 letters) mocht geen problemen opleveren, en dat klopte. In hoog tempo werd een 5-0 zege op het bord getoverd: Hugo, na een assist van Johan 1-0, de 2-0 door Johan zelf, 3-0 door Daan, 4-0 door Oli na aangeven van Fedde en ook 5-0 door Oli. ATC had geen enkele kans gehad.

Tenslotte de laatste poulewedstrijd: deze was tegen (de Koninklijke) HFC uit Haarlem, die we nog kenden uit de beginfase van de eerste seizoenshelft. En ook nu kon HFC geen tegenstand van betekenis bieden. De 1-0 werd door een spelertje van HFC in eigen doel gewerkt na een actie van Daan, die daarna zelf zorgde voor de 2-0. Fedde zette de 3-0 op het scorebord, door zo’n beetje vanaf de achterlijn rechts van het doel, de bal met links in de verre hoek te schieten. Daan nam ook de 4-0 voor zijn rekening en na een assist van Thijs schoot Hugo de 5-0 binnen. De eindstand van 6-0 werd bereikt toen Sem na aangeven van Johan mooi binnen schoot.

Hiermee werd de eerste plaats in de poule veilig gesteld, en konden de mannen zich gaan opmaken voor de halve finale. Deze was tegen alweer een oude bekend: AFC: zij waren 2e geworden in de andere poule achter het ons ook bekende Pancratius. En ook deze keer werd het een spannende wedstrijd. AFC kwam in de 3e minuut op een 0-1 voorsprong, maar die werd in nog dezelfde minuut alweer ongedaan gemaakt. Na de aftrap soleerde Fedde langs alle  AFC-ers om (weer met links!) vernietigend uit te halen: 1-1. De teams bleven aan elkaar gewaagd, maar in de 10e minuut nam AFC weer de leiding: 1-2. Gelukkig kon Oli na een assist van Thijs nog de verdiende gelijkmaker binnen schieten: 2-2. In de resterende speeltijd werd verder niet gescoord, waardoor penalties de beslissing moesten brengen. In deze serie van drie strafschoppen schoot AFC drie keer binnen, en miste BFC er één. AFC door naar de finale, en voor de mannen restte de strijd om de 3e / 4e plaats.

In die laatste wedstrijd moest weer worden aangetreden tegen het Born to Play team uit de beginpoule: zij hadden de andere kruisfinale tegen Pancratius verloren. In deze laatste wedstrijd was de koek kennelijk op. In tegenstelling tot de poulewedstrijd kon BFC nu niet domineren. Een 0-1 achterstand kon nog worden weggewerkt (1-1), en er kon zelfs nog een 2-1 voorsprong worden bereikt na een fraai schot van Oli. Maar de pijp was leeg: de mannen  waren moegestreden en konden niet verhinderen dat BtP de 2-2 maakte. Wederom een gelijkspel, en dus ook weer penalties. Deze penaltyserie ging helemaal mis: geen enkel schot trof doel, en aan de andere kant kon Tibbe niet voorkomen dat er werd gescoord.

Een vierde plek. Natuurlijk een mooi resultaat, maar met een beetje geluk bij het afronden had er vandaag toch meer in gezeten. De jongens hebben wel weer flink wat wedstrijdmeters in de benen in de voorbereiding op de laatste wedstrijden van  dit seizoen, en er wacht ook nog bekerwedstrijd tegen Buitenveldert.

Bijzondere dank vandaag voor de invalbeurt van Willem (onvermoeibaar strijd leverend) en Sem, die ook nog enkele keren wist te scoren! Jullie waren een fantastisch aanvulling voor het team!

En nu: heppie peesdees voor iedereen!!