Tjerk Posthuma met zevenklapper grote man bij BFC 1

BFC 1 – sc Muiderberg 1 (5-1) 9-1

Oudejaarsnacht laat nog ruim een maand op zich wachten maar op sportpark Meerweg is de eerste zevenklapper al volledig legaal afgestoken door Tjerk Posthuma. De spits van BFC 1 had met 7 doelpunten een groot aandeel in de ruime zege dat het team boekte in de gemeentelijke derby tegen sc Muiderberg.

De Bussumse hoofdmacht nam vanaf minuut één de regie in handen en kwam al in de tweede minuut op een 1-0 voorsprong. De doelman van Muiderberg kreeg een afstandsschot van Dico Knevel niet onder controle waardoor het voor de alert reagerende Tjerk Posthuma een klein kunstje was om in de rebound de bal tegen het net te schieten. De gasten uit Muiderberg probeerden aanvallend iets terug te doen maar net op het moment dat ze het idee hadden in de buurt van het Bussumse doel te komen kregen ze in de tiende minuut een fraaie snelle tegenaanval om de oren met als eindstation Tjerk Posthuma. Twee minuten later hadden de gasten wederom geen antwoord op het Bussumse aanvalsspel en rondde de BFC spits een afgemeten voorzet van Jostein Ohm op fraaie wijze met het hoofd af. De wedstrijd leek dus eigenlijk al in twaalf minuten gespeeld. Door de snelle ruime voorsprong hoefde de Bussummers niet eens meer fantastisch te spelen om de tegenstander van zich af te houden. Na ruim een half uur spelen kwam BFC op een 4-0 voorsprong. Het was aanvoerder Dico Knevel die een vrije trap van 20 meter onhoudbaar binnen schoot. Dit doelpunt van de aanvoerder bleek de 100ste in dienst van BFC 1, een ware mijlpaal in de geschiedenis van de club. De Bussumse koek bleek nog niet op want in de 40ste minuut was het Tjerk Posthuma die met zijn vierde doelpunt voor 5-0 zorgde. Op slag van rust wisten de gasten toch, geheel onnodig, iets terug te doen zodat er met een 5-1 tussenstand thee kon worden genuttigd.

De tweede helft was nog maar vijf minuten aan de gang of het stond al 6-1. Natuurlijk was het weer Tjerk Posthuma die aan het eind stond van een aanval. BFC stapelde kans op kans en liep door nog twee doelpunten van de spits uit naar een 8-1 voorsprong. Het kon het zich zelfs veroorloven om nog minimaal een handvol opgelegde kansen om zeep te helpen. Het slotaccoord van de middag was voor Len Koeman die na een knappe individuele actie de eindstand op 9-1 bepaalde.

Na deze ruime overwinning staat BFC 1 stevig op een tweede plaats. Komende zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van 2016 op het programma tegen streekgenoot BVV’31. In de eerste wedstrijd van het seizoen werden de punten in Blaricum gedeeld dus kunnen we deze middag een boeiende wedstrijd verwachten. Aanvang 15.15 uur.