Sterren ensemble van BFC 2 zondag pakt eerste drie punten in jacht op KNVB beker

De bal mag weer rollen. Vol goede moed stonden de BFC-ers klaar voor weer een nieuw seizoen zondagochtendvoetbal op bedenkelijk niveau. Het team, gevuld met oude bekenden en nieuw talent, stond, uiteraard ruim op tijd, klaar om zich weer in de kijker te spelen. Dat het fanatisme nog volop aanwezig was, bleek wel uit het feit dat het duidelijk was dat verscheidene spelers tot diep in de nacht tactische besprekingen hadden gehouden om voor een vliegende start te zorgen. De opstelling, door leider Michel van Loveren in de vroege uurtjes traditiegetrouw op de achterkant van een bierviltje gekalkt, bood genoeg mogelijkheden voor een mooie voetbalochtend. De Bussumse oefenmeester had namelijk in al zijn wijsheid voor een gewaagde 4-3-3 opstelling gekozen.
Op de eerste speeldag stond de gelijk al een Bussumse derby op het programma. BFC 2 mocht in een volgepakt sportpark, de schattingen lopen uiteen van 5 tot 10 toeschouwers, aantreden tegen Allen Weerbaar 3 voor een lastige uitwedstrijd. Dat het een lastige ochtend zou worden werd al snel duidelijk. AW ging voortvarend van start en de verdediging moest meteen alle zeilen bijzetten. Zo was het al snel dat nieuwe aanwinst Roos, met gevaar voor lijf en leed, een veelbelovende aanval van AW in de kiem wist te smoren. Dit zorgde echter direct voor een pijnlijk gezwollen enkel en de captain moest zich noodgedwongen laten vervangen door Leeuwerke. Een flinke domper voor BFC, waarbij de wissel mogelijkheden ook direct waren opgedroogd. Na nog enkele kansen voor AW, met zelfs een bal op de lat, begonnen er ook kansen voor BFC te ontstaan. Na een uitstekende voorzet van A. Hasselt, wist Van Loveren het net niet te vinden. Het was echter een paar minuten later dat Van Loveren zijn team bij de hand pakte, en met een geweldige stift de keeper van AW wist te verschalken. Of dit een “bewussie” was? Tijdens het persmoment gaf de leider/speler direct eerlijk aan dat er absoluut geen sprake was van geluk bij zijn prachtige treffer. 0-1. AW, gebruikmakend van de verraderlijke wind over het veld, ging vervolgens vol op jacht naar de gelijkmaker. Door enkele goede reddingen van Kerseboom, goed verdedigend werk en hard werken van het hele team wist BFC desalniettemin met een voorsprong de rust te bereiken.
Na rust begon BFC vol goede moed aan de tweede helft en de beide elftallen bleken zeer aan elkaar gewaagd. Na kansen over en weer kon de uitstekend spelende verdediging echter niet voorkomen dat de AW spits kreeg waar hij de hele wedstrijd al naar op zoek was. Na een individuele actie het 16 meter gebied in, kwam de spits ten val en wees de scheidsrechter onverbiddelijk naar de stip. Deze beslissing werd direct en met rede aangevochten door de spelers van BFC, maar door het ontbreken van de videoscheidsrechter mocht de thuisclub toch van elf meter aanleggen. De spits van AW maakte geen fout en de gelijkmaker werd buiten het bereik van Kerseboom binnen geschoten. 1-1. Hierna maakte BFC het zichzelf onnodig moeilijk door enkele 100 procent kansen niet te verzilveren en bleef het lang onzeker wie er als winnaar van het veld zou lopen. Het was pas rond de zeventigste minuut dat Koperdraad attent reageerde op een voorzet van A. Hasselt en de 1-2 binnen kon schieten. Hierop volgde een spannend slot, waarin de BFC-ers hun hoofd goed bij het spel wisten te houden en met veel inzet en doorzettingsvermogen AW op afstand hielden. De ver opkomende middenvelders van AW zorgden zeker in de eerste helft nog voor veel gevaar, maar het middenveld van BFC maakte hier in de tweede helft nagenoeg korte metten mee. BFC wist dat de magere voorsprong absoluut geen garantie was voor drie punten en daarom ging het hele team vol aan de bak. Het voelde dan ook als een bevrijding toen A. Hasselt na een scrimmage er als de kippen bij was om de 1-3 in het net te leggen. Hierop leek het verzet van AW gebroken en kwam BFC verder niet meer in de problemen. Toen A. Hasselt vervolgens na een mooie individuele actie de 1-4 binnenschoot was het voor de thuisclub kennelijk genoeg geweest en werd er direct afgefloten.
Euforie alom nu de eerste wedstrijd van het seizoen winnend wordt afgesloten. En dat niet alleen, ook de nieuwe aanwinsten van het team paste zich naadloos aan en speelden een uitstekende wedstrijd. Volgende week zal de competitie los barsten en zullen de Blauwe Diamanten, wederom in een streekderby, tegen B.V.V. Blaricum te bewonderen zijn. Het bekeravontuur zal op 23 oktober tegen ‘s-Graveland verder gaan, en niemand weet nog waar dit succes zal eindigen.

JF