Sterk BFC 1 boekt duidelijke overwinning

BFC 1 – Wasmeer 1    5-1 (1-1)

In de eerste wedstrijd van de derde periode heeft BFC 1 in de streekderby tegen het Hilversumse Wasmeer een duidelijke overwinning geboekt.

De Bussummers starten sterk en had ook al binnen 45 seconden de 1-0 op de schoen maar met een hoop geluk wist Wasmeer het doel schoon te houden. BFC bleef de aanval zoeken en kwam na 14 minuten verdiend op voorsprong. Het was Jurrien Blaauw die na goed doorzetten Mike Ruitenbeek bediende die knap de 1-0 binnenschoot. Wasmeer wist aanvallend geen vuist te maken en had het geluk dat BFC verzuimde de voorsprong uit te bouwen. Na ruim een half uur spelen wisten de Hilversummers toch langszij te komen door het benutten van een strafschop. Na deze gelijkmaker leek BFC wat aangeslagen en leken de gasten uit Hilversum meer grip te krijgen op de wedstrijd. Ondanks wat kleine mogelijkheden werd er niet meer gescoord en met een gelijke stand mochten beide ploegen de thee gaan nuttigen.

De tweede helft was vanaf de eerste minuut weer voor het bij vlagen sterk spelende BFC. De thuisclub kwam in de 53ste minuut wederom op voorsprong. Het was Davey du Maine die op Ronaldiaanse wijze een vrije trap van 20 meter om de muur krulde en de doelman van Wasmeer kansloos liet. Met veel lange ballen en fysieke kracht probeerde de Hilversumse tegenstander op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar het was BFC dat de kansen creëerde. Ondanks de vele kansen duurde het nog tot de 70ste minuut eer de Busssumse formatie de marge op twee doelpunten wist te brengen. Het had hier wel een makkelijk gegeven strafschop voor nodig die door aanvoerder Dico Knevel feilloos werd benut.

Tegenstander Wasmeer probeerde nog wel de aanval te zoeken om nog terug te komen in de wedstrijd maar de Busssumse defensie gaf geen krimp. BFC wist zelfs nog twee maal te scoren. Het was Sander Waterland die beide keren aan het eind stond van een Bussumse aanval en de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Met een 5 – 1 overwinning is het vlaggenschip van BFC de derde periode dus sterk gestart. Over twee weken staat de lastige uitwedstrijd tegen Forza Almere op het programma en hoopt men daar aan deze goede start een mooi vervolg te geven.

Martin Oosterdijk