Stadionpupillen beleven mooie dag op De Toekomst

onder7-2

Woensdag 19 oktober organiseerde Ajax voor het eerst het toernooi De Toekomst (voorheen HETT) voor mini pupillen. Allemaal jongens geboren in 2010. Ook BFC had een uitnodiging ontvangen en dus ging een team van 9 stadionpupillen onder leiding van Awi en Jesper (trainers/coaches) en Paul (leider) op weg naar De Toekomst voor een mooi toernooi.

Jonas, Ties, Faas, Willem, Imraan, Timme, Bob, Rijk en Casper verzamelden om 10.15uur voor de kantine op het complex. Eerst met zijn allen naar de hal alwaar we een eigen BFC hoekje konden maken. De tenues werden uitgedeeld en voor het eerst mochten deze jongens in een echt blauw BFC tenue het veld op.

In de poulefase moesten 3 wedstrijden worden gespeeld tegen achtereenvolgens Legmeervogels, DVC Buiksloot en Koninklijke HFC. Iedereen was benieuwd hoe deze wedstrijden zouden verlopen. De jongens speelden tot op heden alleen wedstrijdjes intern bij BFC in de bak. Niemand wist dus eigenlijk in hoeverre ze zich met jongens van andere verenigingen konden meten. De eerste wedstrijd leverde een eenzijdig beeld op. BFC had de bal en Legmeervogels kon weinig inbrengen. Vandaar dat ook onze keeper mee naar voren ging en kon scoren. Een duidelijk 6-0 overwinning was een mooi begin van de dag. De volgende twee poulewedstrijden verliepen minder eenzijdig, maar ook in deze wedstrijden trokken onze jongens aan het langste eind met 2-1 en 2-0.

Als poulewinnaar dus door naar de knock out fase. In de achtste finale wachtte Victoria. Dit leverde een zeer eenvoudige overwinning van 4-0 op, waardoor de jongens een stap dichter bij de finale waren. De kwartfinale werd een confrontatie met Pancratius. Deze wedstrijd verliep minder eenvoudig dan de uitslag doet vermoeden, maar resulteerde toch in een mooie 5-2 overwinning.

De halve finale was er een tegen Buitenveldert. Een sterke ploeg en een wedstrijd waarin het gelijk op ging. Buitenveldert was de eerste die scoorde, maar BFC deed niet al te lang daarna wat terug. Beide ploegen kregen mogelijkheden op de overwinning, maar de 1-1 stand bleef overeind. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. De strafschoppen werden helaas verloren met 2-1. Geen finale dus, maar wel een hele mooie dag met heel veel spelplezier. En toch ook een mooi resultaat om in dit sterke deelnemersveld van 32 ploegen de halve finale gehaald te hebben.

Uitslagen:

Legmeervogels 6-0 (Willem 2x, Faas, Ties, Jonas, Timme)

DVC Buiksloot 2-1 (Imraan, Rijk)

Kon. HFC 2-0 (Rijk, Ties)

Victoria 4-0 (Casper 3x, Imraan)

Pancratius 5-2 (Casper 3x, Ties 2x)

Buitenveldert 1-1 (Casper)

onder7-1

PM