Sportpark Meerweg is BFC O14-1 niet goed gezind

Vooralsnog is sportpark Meerweg BFC O14-1 niet goed gezind. Nadat eerder thuis van Waterwijk de eerste bekerwedstrijd werd verloren, bleek ook Hoofddorp in het eerste competitieduel in Bussum te sterk: 0-2.

Na een succesvolle oefenperiode leek het elftal van trainer Junior Hulst klaar voor de seizoenstart. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst. Dat geldt voor de financiele markten, maar zeker ook voor het voetbal. BFC O14-1 was bij de seizoensouverture geen schim van de ploeg die twee weken geleden nog in Hoofddorp het oefenduel van de gelijknamige trots won. Met Michiel Gebbink op de bank (Teun Wesseling was zijn vervanger) en zonder de geblesseerde Dyago Bos begon de thuisploeg weifelend aan het duel. Hoofddorp had het betere van het spel en dat resulteerde in diverse kansen die door keeper Martijn Mostert bekwaam werden gepareerd. Ook na twee wissels (Michiel verving Teun en Bart van der Veen kwam in de ploeg voor Fjodor Prent) was BFC niet in staat het initiatief naar zich toe te trekken. Verder dan een schot op de paal (David Jonckheer) kwam de thuisploeg niet.

De tweede helft vertoonde een zelfde spelbeeld. BFC drong weliswaar iets meer aan, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde het niet. Waar de neutrale toeschouwer al ernstig rekening hield met een brilstand, leidde balverlies in de verdediging tot de 0-1 voor Hoofddorp. Dat het even later ook nog 0-2 werd, was alleen nog van belang voor de statistieken. Positief nieuws is dat Roemer Jansen na een lange blessureperiode zijn comeback maakte. Hij verving in de slotfase Sam Altena. Volgende week wacht KFC. In Koog aan de Zaan.

img_2318

Scheidsrechter Harry de Gooijer verricht de toss.