Spectaculair slotstuk net niet genoeg voor eindzege op kersttoernooi IJsselmeervogels

ijsselNa het zaalvoetbalgeweld in Amsterdam-Zuidoost van vorige week volgde voor onze eigen F1-voetbalgrootheden in spe op de dag na het laatste kerstmaal Indoor Soccer Part Deux. Op de heilige grond waar enige tijd geleden de geadoreerde godenzonen van Ajax op bezoek kwamen bevindt zich ook een fraaie sporthal die niet geheel toevallig luistert naar de naam De Toekomst. De blauwe brigade etaleerde hun kunsten al eens op het hoofdveld van de roemruchte topamateurs van IJsselmeervogels. Hoewel de zaal duidelijk niet de favoriete omgeving is voor de jongens, werden ook nu puike resultaten geboekt tegen gerenommeerde topverenigingen. Een ongelukkig verlies tegen SDVB (dat verder geen enkel punt haalde) betekende dat op doelsaldo genoegen moest worden genomen met een tweede plaats. Met een spectaculaire slotstuk tegen de thuisclub (4-0 zege!) werd alvast wat vuurwerk afgestoken. Een prachtig eind van een opperbest kalenderjaar. Hulde dus!

Wedstrijden:

BFC F1 – RKVV DEM F1                1-0  Doelpunten: Elio
BFC F1 – CKC Capelle F1              1-0  Doelpunten: Elio
BFC F1 – SDV Barneveld F1          2-4  Doelpunten: Tim, Olivier
BFC F1 – IJsselmeervogels F1       4-0  Doelpunten: Tim (2), Milan, Joris

kersttoernooi2Omdat naast vakantiegangers Darcy en Stijn ook Thijs door ziekte wegviel, werd wederom een beroep gedaan op de kweekvijver van de F3. Olivier Koedam schreef zijn eigen stukje geschiedenis, want waar de afgelopen tijd veel werd geschreven over scorende debutanten als Cruijff, Van Basten, Klaassen en Riedewald, mag hij zich ook in dit rijtje scharen. Ondanks de gierende zenuwen bewees deze F3-topscorer zijn scorende kwaliteiten. Severijn was weer terug onder de lat en waande zich in paradijselijke sferen. Met heldhaftige en onbevreesde kamikazeacties was hij de frustrerende sta-in-de-weg voor tegenstanders. Milan beschikt over echte winnaarsmentaliteit. Terwijl hem niets was aan te rekenen trof de ongelukkige nederlaag hem zichtbaar het meest. De krokodillentranen veranderde gelukkig snel in vreugdediamanten toen op briljante wijze scoorde tegen de gastheren. Sebastiaan had er een vakantiebreak voor over te vlammen in de sporthal. De wekker van vaderlief werkte wat moeilijk, maar het tijdschema was hen gunstig gezind. Als rotsvaste zekerheid voerde Bassie zijn gezag op de harde ondergrond, waarmee hij menig tegenspeler confronteerde. Joris was gelukkig weer helemaal de oude en zwierde pijnvrij door de arena. Met een welkome treffer in de slotwedstrijd verscheen de brede glimlach weer op het gezicht van deze doorgaans overgeconcentreerde oogappel. Elio demonstreerde dikwijls zijn hoogbegaafde technische kwaliteiten, maar werd ook veelvuldig getorpedeerd. De kleine uitblinker bleek – onbewust – ook behoorlijk van zich af te kunnen bijten. Met twee winnende treffers maakte hij de verschillen in de eerste wedstrijden. Tim had de openingswedstrijd weer even nodig om te wennen aan de omstandigheden, maar was daarna ontketend. De extroverte snuiter soleerde er lustig op los en tekende voor drie voltreffers en drie assists. Prettig rendement dus weer.

Met een fijne patatsessie en een grote trofee werd de teleurstelling van de tweede plaats eenvoudig weggewerkt. Voor heel even kan de winterslaap worden gevat waar voldoende ruimte is voor oliebollen en appelflappen. Even twee weken geen voetbal…..

Op maandag 6 januari gaan de trainingen weer van start en op de tekentafel blijft getekend worden. Met (minimaal) twee aantrekkelijke friendlies in de januarimaand kunnen onze jongens zich optimaal voorbereiden op de voorjaarscompetitie. De agenda’s kunnen alvast worden bijgewerkt.

Zaterdag 11 januari: PVCV F1 – BFC F1
Aanwezig: 09:45 uur in blauw tenue en trainingspak bij BFC
Aanvang: 11:00 uur Sportpark Fletiomare Oost, Europaweg 1 te Vleuten

Zaterdag 18 januari: BFC F1 – FC Driebergen F1
Aanwezig: 09:30 uur in blauw tenue en trainingspak bij BFC
Aanvang: 10:00 uur

Voor nu iedereen een Geweldige, Gezond en Sportief 2014 toegewenst!!!