Spannende dorpsderby

Zaterdag 4 oktober

STADSDERBY BFC F1-SDO F1. UITSLAG 1-1

Deze zaterdag was het zover, onze jongens tegen SDO F1. Het werd een spannende wedstrijd!

In de eerste helft waren er over en weer heel goede speel momenten, met aardig wat kansen, zeker voor BFC.

Dat begon in de tweede minuut met een goed schot op het doel door Tijl, jammer dat hij net miste!

Na 12 minuten was er een prachtige aanval waarbij Sem vanuit een hoekschop tegen de paal aan schoot.

Na een goeie aanval van SDO kwam Seth goed zijn doel uit en kon een tegen doelpunt voorkomen. Even voor rust kreeg BFC na een overtreding van SDO een vrije trap die heel mooi genomen werd door Jop. Bijna ging de bal erin, maar alweer voorkwam de keeper een doelpunt.

En toen was het rust. Nadat de jongens de laatste instructies hadden gekregen, gingen ze weer met veel enthousiasme en vechtlust het veld op.

De tweede helft was mogelijk nog spannender dan de eerste helft. Al vrij snel in de tweede helft kreeg Anouar een paar prachtige kansen. De druk op SDO werd opgevoerd! Er hing een doelpunt in de lucht, maar het wilde niet lukken.

Even later onderschepte Job de bal van de tegenstander. Een goede ingreep, want SDO stond op het punt om uit te breken. Ook Abel liet zijn verdedigende capaciteiten veelvuldig zien en wist de bal slim af te pakken.

Mees mocht, na een week ziek te zijn geweest , in de tweede helft nog even laten zien dat hij het voetballen nog niet verleerd was.

De druk op SDO werd groter en groter……. Zeker toen Sep de bal aan zijn voeten kreeg en een mooi schot op het doel loste, maar weer stond de keeper in de weg.

Ja, en toen gebeurde het onverwachte. Vanuit een goed genomen hoekschop, scoorde SDO een doelpunt. 0-1.

Met nog een paar minuten te gaan, gaf BFC alles wat ze in zich hadden om toch dat doelpunt te maken. En gelukkig, Anouar kreeg op links de bal, draaide naar binnen en schoot op het goal, DOELPUNT!!!!

En zo eindigde deze spannende derby met een gelijke stand 1-1. Er zat meer in, maar de jongens hebben hard gewerkt en konden met opgeheven hoofd het veld verlaten!

 

Groetjes Mees