Spannend gelijkspel: JO9-2 tegen Buitenboys JO9-2

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen weer een Almeerse tegenstander (What else?), Buitenboys. Aanvang dit keer om half 11 en er kon eindelijk weer een keer uitgeslapen worden op de zaterdag. Buitenboys stond 1 plaats lager op de ranglijst dus het beloofde een uitdagende wedstrijd te worden.
En wat een spannende wedstrijd werd het. Het spel golfde op en neer met kleine en grote kansen aan beide zijden. De keepers konden vol aan de bak. Na een eerste aanvalsgolf van Buitenboys waarin keeper Timothy met een aantal mooie saves zijn doel schoon wist te houden, kwamen onze jongens meer en meer opzetten en na een harde voorzet van Luuk tikte Joaquim de bal in de goal voor de bevrijdende 1-0. Althans zo leek het want de tegenstander nam het heft weer in handen en een tegengoal kon niet uitbljven. Een speler van Buitenboys kon vrij voor ons doel snoeihard uithalen en het schot verdween onhoudbaar in de kruising 1-1.
Daarna waren het weer BFC die volop de aanval zochten. Dit zorgde voor een aantal gevaarlijke uitbraken van de tegenstander maar ook voor de geweldige 2-1 van Pepijn die, na een mooi genomen hoekschop van Joaquim, hoog boven iedereen uittorende en de bal onhoudbare voor de keeper in de hoek kopte. Onze ‘Les blues’ kregen een hele grote kans om nog voor de thee een beslissing te forceren maar de inzet van Pepijn ging millimeters naast.
Met een goed gevoel gingen we de rust in. Na de pauze vroeg menig toeschouwer zich echter af, hoe het kon dat de knop bij beide teams zo om ging (helaas voor onze jongens de verkeerde kant op). 15 seconden na het fluitsignaal lag de bal al achter Timothy in het doel en twee minuten later stond de 2-4 op het bord! De koppies bij BFC leken te gaan hangen. Coach Mathijs schreeuwde zich schor. Keeper Timothy behoedde het team voor een grotere achterstand en de jongens herpakten zich knap. Een snelle aanval over drie schijven: Timothy, Luuk en Joaquim werd door de laatste met een mooie stift over de keeper bekroond, 3-4.
Na kansen over en weer, leek de tegenstander wat geïrriteerd te worden en Willem werd, met een grote kans voor open doel, hard onderuitgehaald door de keeper. Een terechte penalty. Zonder aarzeling schoot Wiillem zelf de bal strak in de linkerhoek en stond de 4-4 op het scorebord. Onze jongens hadden daarna nog een aantal kansen om de winnende te maken maar na het laatste fluitsignaal ging het uiteindelijk wel terechte gelijkspel in de boeken.
Volgende week de Bussumse derby tegen SDO op ‘De Kuil’ We hopen op veel BFC-supporters langs de lijn!