Sensationeel bekersucces BFC F4

Het was weer fijn langs de lijn! Soms zijn er van die momenten dat al het goede samenkomt. Op zaterdagochtend omstreeks half elf hadden we er zo één. Een geweldige vuurpijl in de slotseconde van de bekerthriller tegen Huizen F2 leverde een even sensationele als terechte overwinning op voor onze jonge helden. Het was een geweldige climax van (eindelijk) weer een week geweldig voetbalplezier. De midweekse friendly tegen de fysieke voetbalmachine van Zeeburgia F3 (leerzame 3-6 nederlaag) bleek de goede voorbereiding voor wat komen ging. Het sterke Huizen F2, een gelauwerde winterkampioen vol tweedejaars F’jes, beet zich in de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi stuk op de geoliede blauwe Bussumse brigade. Het gemis van drie steunpilaren (Severijn, Darcy en Thijs) werd geruisloos opgevangen door enthousiaste vervangers die maar wat blij waren om kennis te maken met onze pretletters. Deze ultieme Cupfight eindigde uiteindelijk in een zwaarbevochten, maar tevens superverdiende 3-2 zege. Hulde dus!

Jack Brinkhuis, normaalgesproken vaste goalie van de F1, had de lastige taak het doel schoon als te houden. De geroutineerde sluitpost straalde één bonk rust uit, gaf vertrouwen aan de verdedigingslinie en onderscheidde zich met enkele rake uittrappen. Alleskunner Sebastiaan acteerde als spits, rechts- en linksachter, vocht spijkerharde duels uit met de vijandelijke geelgroene hemden en kwam daarbij dikwijls als winnende stofzuiger uit de strijd. Milan startte weliswaar traditioneel in de spits, maar gaf ook prima invulling aan de rechtsbackpositie. Hij was het fysieke geweld vaak te slim af door het aanvalspel van de tegenstander uiterst clever te lezen en leep positie te kiezen. Elio, klein van stuk, maar o zo krachtig, werd opgeofferd om als centrale aanjager de Huizense aanvallen te killen en aanvalsopbouwen in gang te zetten. Zijn inbreng was weer overweldigend. Joris speelde weer vol souplesse en met natuurlijke schoonheid als linksback. Als spits fungeerde hij in de laatste tien minuten als breekijzer en ideale bliksemafleider, waardoor zijn teammaatjes optimaal konden profiteren. Stijn de Bie (F5) mocht al eens mee oefenen, maar stond nu ook eens tijdens een officiële wedstrijd op het wedstrijdformulier van de F4, een podium dat hem meer dan toekomt. Moeiteloos voetbalde deze balvirtuoos zich weer in de kijker van voetbalminnend Bussum. Daan kreeg weer behoorlijk wat cakejes te verduren, wat in de vrieskou bepaald geen pretje was. Toch lukte het hem weer een aantal keer fraai langs te zijlijn te flaneren, waarbij hij zijn directe dekkers de hielen liet zien. Olivier Koedam debuteerde in de spits. De grote man van de F6 was dichtbij een geweldige treffer. Zijn technisch perfect uitgevoerde volley belandde op in plaats van in de kruising. Zonde. Tim was zonder enige twijfel weer eens de Man of the Match. Hoewel hij zo nu en dan verstoppertje speelde, tekende hij voor alle treffers. Waar hij bij de eerste treffer nog geholpen werd door gestuntel van geelgroene hemden, haalde hij in de slotminuten tot tweemaal toe de trekker op weergaloze wijze over. Wat een apotheose!

Volgende week voor velen vakantie, maar trainingen gaan natuurlijk gewoon door. De geagendeerde competitiewedstrijd tegen BFC F5 is door vakantieperikelen verplaatst naar woensdag 6 maart. Wie wil die heuse derby nu niet meemaken? Als compensatie is voor de F4 een geweldige oefenwedstrijd geregeld tegen de generatiegenoten van UVV, de Utrechtse club waar de welbekende Marco van Basten ‘groot’ is geworden. We hebben er zin an!

Zaterdag 2 maart, 11:25 uur: BFC F4 – UVV F4

Woensdag 6 maart, 18:00 uur: BFC F5 – BFC F4

Prachtaffiches dus. Komt dat dus weer zien!