Ruime zege met zwarte rand voor JO17-1 in topper

De JO17-1 mocht vroeg uit de veren zaterdag voor de vierde thuiswedstrijd van het seizoen. Als ontbijt stond KFC op het menu, geen fried chicken maar 11 jongeheren uit de Zaanstreek en de trotse nummer twee van de ranglijst. Die hap bleek lichter verteerbaar dan vooraf werd gedacht. Maar na afloop was er weinig euforie over de monsterscore, in plaats daarvan veel bezorgdheid over Bram die met een zware knieblessure was uitgevallen.

Er werd genoeg gescoord zaterdag!

Er werd genoeg gescoord zaterdag!

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

(Verslag: Frank Trijbels)

Het eerste kwartier waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Beide teams waren technisch vaardig en wilden voetballen. Wel viel al snel op dat KFC wel heel offensief speelde, en hoopte met dit aanvallende spel snel tot goals te komen. Ook BFC legde een paar mooie aanvallen op de mat maar de grootste kans was voor de bezoekers: een doorgeschoten bal kon van dichtbij worden ingeschoten, maar Damian wist te redden. Een belangrijke redding want bij een 0-1 was de wedstrijd misschien wel heel anders gelopen. Nu was het nog geen minuut later wel raak aan de andere kant: Hugo werd door Niels de diepte in gestuurd, hij rekende handig af met de twee centrale verdedigers en was ook de keeper te slim af: 1-0 en een hele mooie goal. Twee minuten later werd de voorsprong verdubbeld: Jilles werd weggestuurd op links, hij gaf een voorzet op maat die door Hugo bij de tweede paal kon worden binnengetikt. Een superbegin!

KFC had een flinke tik gekregen van deze dubbelslag en had geen antwoord en BFC drukte door. Een gevaarlijke vrije trap van Niels ging net naast. Weer een minuut later sloeg het noodlot toe: Bram sprintte op de keeper af bij een actie om een bal te halen, waarschijnlijk bij het afremmen verdraaide hij zijn knie en het was direct duidelijk dat het heel ernstig was. Hij had ontzettend veel pijn. Gelukkig waren er direct veel mensen bij waaronder Hugo, de vader van Jelle, die eerste hulp kon verlenen voordat Bram werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Alle spelers waren duidelijk aangeslagen en waren na de onderbreking even de kluts kwijt, heel begrijpelijk natuurlijk. Clarence kwam erin voor Bram. Na een paar minuten herpakte BFC zich en speelde de rest van de eerste helft professioneel uit.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn: BFC was heer en meester en domineerde de wedstrijd volledig. KFC bleek niet echt een Plan B te hebben en gaf achterin veel ruimte weg. Daar wisten wij volop van te profiteren. Na 10 minuten gaf Rutger Mostert een perfecte dieptepass op Gijs, die de bal goed aannam en de keeper beheerst passeerde: 3-0! Hiermee was het laatste verzet van KFC gebroken en begon een kwartiertje gallery play van BFC. Het regende kansen, onder meer voor Clarence en Niels. Maar het was Jilles die de 4-0 maakte: hij rukte op op links, iedereen verwachtte een voorzet maar hij besloot het erop te wagen: uit een vrijwel onmogelijke hoek verdween de bal in de verre hoek.

Achterin stond het weer als een huis

Achterin stond het weer als een huis

Dat was natuurlijk de nekslag voor KFC, die zelden gevaarlijk konden worden. In alle linies was BFC de baas. De verdediging bleef soeverein overeind, het middenveld was de baas en strooide met prachtige passjes en KFC werd moedeloos van alle aanvallen. Een geweldige teamprestatie! Na de 4-0 nam BFC even gas terug, maar bleef de wedstrijd controleren. Een kwartier voor tijd werd het tijd om weer gas te geven: eerst scoorde Niels de 5-0 door een afgeslagen bal vanuit de tweede lijn hard en geplaatst in de rechterhoek te schuiven.

Daarna was het de beurt aan Clarence, die zijn uitstekende invalbeurt ook met een doelpunt bekroonde. Hij was er al een paar keer dichtbij geweest, maar nu maakte hij het heel beheerst af. KFC probeerde ondertussen met man en macht om een eretreffer te scoren maar de verdediging gaf geen krimp. Damian had niet veel te doen in de tweede helft maar als hij in actie moest komen reageerde hij alert. De slotakte was dan ook voor BFC: in de allerlaatste minuut mocht Niels opnieuw vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen: hij plaatste de bal nu in de linkerhoek en zette 7-0 op het bord.

Al met al een prima overwinning van een BFC dat als eenheid speelde en op alle fronten beter was dan de bezoekers. In de vorm van vandaag en met deze instelling gaan we dit seizoen zeker meestrijden om de hoofdprijzen! Na afloop was iedereen natuurlijk tevreden maar ook zwaar aangeslagen om wat er met Bram gebeurd was. Inmiddels weten we dat hij zaterdagmiddag nog geopereerd is en dat we hem waarschijnlijk heel lang op het veld moeten gaan missen. Bram, namens alle spelers, begeleiders en ouders ontzettend veel sterkte gewenst met je herstel!

Niels wurmt zich met twee goals tussen de topscorers

Niels wurmt zich met twee goals tussen de topscorers

Man of the Match
Weer zo’n wedstrijd waarin het lastig is om er één speler uit te pikken omdat iedereen zo goed speelde. Hugo werd na afloop uitgeroepen tot MOTM maar draagt deze titel meteen op aan pechvogel Bram.

Topscorers (na 8 wedstrijden):
1 Hugo 8
2 Adan, Gijs 3
3 Thomas, Niels 2
4 Rutger, Bram, Jilles, Clarence 1

Hugo loopt weer 1-op-1 en Niels komt met stip binnen in de lijst met zijn 2 goals van vandaag. Ook Jilles en Clarence maken hun eerste van het seizoen, terwijl Gijs net als vorige week opnieuw scoort.

Competitie
Volendam boekt een magere maar belangrijke overwinning op Lisse. Nadat hekkensluiter OSV vorige week het 1e punt pakte, plakken ze er deze week direct maar hun eerste overwinning van het seizoen achteraan, uit bij DWS nog wel. Purmersteijn trekt de goede lijn door en wint bij Diemen.

Volendam wint zuinig maar pakt daarmee wel de 1e periodetitel. BFC passeert KFC en wordt op doelsaldo tweede in deze eerste periode. De groep achtervolgers zit dicht bij elkaar en bestaat behalve BFC uit Purmersteijn, Zeeburgia (die we allebei nog krijgen de komende weken) en KFC. Daarna een gat van 5 punten naar de middenmoot van 4 clubs met 10 punten. De gevarenzone bestaat uit Lisse, ADO en OSV, dat de weg naar boven lijkt te hebben gevonden. Nog 5 wedstrijden te gaan tot de winterstop, waaronder 2 tegen rechtstreekse concurrenten. A.s. zaterdag beginnen we de 2e periode thuis tegen Diemen, dat het seizoen goed begon maar nu de weg even kwijt lijkt met 3 nederlagen op rij. Laten we ervoor zorgen dat ze die lijn nog minimaal één week doortrekken!