Ruime overwinning voor JO11-1

Maarssen O11-1 – BFC O11-1: 1-9 (dptn: Imran, Jasper, Safouane (ieder 2x), Milan, Nassir, Toine)

Opstelling: Marc, Vincent, Timothy, Maxim, Mika, Imran, Sophie, Jasper, Milan, Safouane, Toine en Nassir.

Zaterdag wedstrijddag. Op een werkelijk schitterende herfstdag moet de O11-1 vandaag aantreden bij en tegen Maarssen. Een (fysiek) sterke en geenszins te onderschatten ploeg. Vorig seizoen werd er immers nog van deze generatie verloren.

Zoals te doen gebruikelijk wordt er bij Maarssen op gewoon, natuurlijk, gras gespeeld. De gemeente heeft het lekker kort gemaaid en het veld is nog nat van de dauw. Mooier kunnen de omstandigheden niet zijn! Na een warming up onder leiding van Niels, blaast de jonge, edoch uiterst kordate leidsman om 11:00 uur voor aanvang wedstrijd.

De start van de wedstrijd is voortvarend. De blauwhemden komen al in de 5e minuut op voorsprong als Imran van afstand weet te scoren. Diezelfde Imran ziet een paar minuten later zijn vrije trap door de benen van de keeper in het doel verdwijnen: 0-2. BFC speelt echter slordig. Veel passes komen niet aan en het oogt allemaal een beetje rommelig. In de 9e minuut maakt Maarssen dankbaar gebruik van een na onzorgvuldig uitverdedigen geboden kans: 1-2. Vlak daarna wordt het uit een corner zelfs gelijk maar deze treffer wordt afgekeurd vanwege een duwfout.

De ploeg is nu wakker. Awi voert wat wijzigingen door en het begint allemaal wat beter en soepeler te lopen. BFC wordt dominanter en is in staat het tempo van de wedstrijd te bepalen. In de 18e minuut straft Toine geklungel in de vijandige verdediging genadeloos af. De snelle Nassir is levensgevaarlijk op de rechtervleugel. In de 25e minuut schiet hij van grote afstand snoeihard in de linkerkruising. Maar het doelpunt wordt niet toegekend omdat de scheidsrechter reeds heeft gefloten. Diezelfde Nassir mag de vrije trap nemen en pegelt hem net zo makkelijk in de andere, rechterkruising: 1-4. Vlak voor rust rond Milan bij de tweede paal voorbereidend werk van Toine af en zo gaan we met een 1-5 voorsprong thee drinken.

Zonder dus echt heel goed te hebben gespeeld….. In de rust roept Awi zijn spelers op om de schroom van zich af te laten vallen: ‘laat zien hoe goed jullie zijn’.

Die boodschap wordt goed opgepakt. In de 6e minuut rond Safouane mooi voorbereidend werk van Jappie en Milan af. Vlak daarna spat een keihard schot van Milan uiteen op de paal. In de 8e minuut wordt een corner van Sophie door Jappie bij de eerste paal binnengetikt. In de 15e minuut kopt Safouane een mooie voorzet van Nassir op prachtige wijze binnen en in de 21e minuut brengt Jappie de eindescore op 1-9 als hij een mooie pass van Toine op waarde schat.

Na een rommelige eerste helft speelt BFC een hele goede tweede. Het enige verwijt dat de ploeg zichzelf kan maken is dat het slordig is omgesprongen met de kansen en de wedstrijd niet met dubbele cijfers is gewonnen.

Maar BFC boekt opnieuw een mooie, de derde, zege in de sterke Hoofdklasse 1 en blijft vooralsnog bovenin meedraaien. Hetgeen op zichzelf geen doel is maar wel als dit wordt bewerkstelligd met goed en herkenbaar voetbal. Met 20 doelpunten in 4 wedstrijden laat de ploeg aanvallend haar tanden zien. Maar het heeft in 4 wedstrijden ook slechts 4 tegentreffers hoeven incasseren waarmee de kracht van de organisatie en de verdediging wordt onderschreven. Marc, Maxim, Mika, Vincent en Timothy zijn stuk voor stuk aan een uitstekend seizoen bezig.

Aanstaande woensdag wordt er eerst geoefend op De Toekomst. En op zaterdag volgt een bekerwedstrijd tegen streekgenoot Altius. Om 9.30 uur aan het Kininelaantje in Hilversum.

Meemaken en daar bij zijn!