Ruime bekerzege voor O11-1

Abcoude O11-1 – BFC O11-1: 0-10 (dptn: Toine & Nassir (3x), Jappie (2x), Imran en Maxim)

Selectie: Marc, Timothy, Maxim Vincent, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, Sophie en Safouane.

Na een winterse week zonder voetbal mogen de jonge Bussumse voetballers vandaag dan eindelijk weer de wei in. Alhoewel, helemaal voetballoos was het niet want afgelopen vrijdag werd er in plaats van de afgelaste training gezamenlijk naar de beelden van thuiswedstrijd tegen Pancratius (2-2) gekeken. De opdracht was om op te schrijven wat er kon worden meegenomen naar de wedstrijd tegen Abcoude. En hoewel er voor iedere speler weer andere aandachtspunten waren, zijn er wel een aantal gezamenlijke thema’s: dodelijker zijn voor de goal/kansen benutten, meer rust aan de bal en meer bewegen zonder bal.

Dan de zaterdag. De wekker gaat vroeg want er wordt al om 8:00 uur verzameld in het torentjesdorp langs de A2 voor een bekertreffen tegen de plaatselijke FC. Een roemrijke club met een uitstekende jeugdopleiding die een groot aantal betaald voetbalspelers heeft voortgebracht. De huidige O11 speelt weliswaar iets lager dan BFC maar is een geenszins te onderschatten ploeg.

Als de wedstrijd om 9:00 uur aanvangt begint het zonnetje voorzichtig te schijnen en de omstandigheden zijn eigenlijk vrij ideaal. De jongens hebben er echt zin in.

En dat blijkt. De blauwhemden gaan zeer voortvarend van start en komen al in de 2e minuut op voorsprong als Imran op de lat schiet en Toine de terugspringende bal weet binnen te koppen. Diezelfde Imran schiet BFC in de 5e minuut van afstand naar de 2-0. In de 7e minuut kopt Jappie een vrije trap van Vincent binnen en in de 9e minuut scoort hij opnieuw, nu middels een direct genomen vrije trap. Dan hapert de doelpuntenmachine even en duurt het tot de 19e minuut als Imran een lijp pasje op Toine geeft die de bal vervolgens met zijn chocoladebeen binnen schiet: 5-0. Twee minuten later wordt een fraaie, vlot lopende aanval via Sophie en Safouane door Nassir afgerond en zo sluiten we de eerste helft met een comfortabele 6-0 voorsprong af.

Na de rust gaat BFC gewoon verder waar het was gebleven. In de 3e minuut zet Jappie Nassir vrij voor de keeper: 7-0. Een paar minuutjes later krijgt Toine een mooie voorzet van Milan: 8-0. Dan vindt Awi dat het tijd is voor experiment. Keeper Marc krijgen rust en Vincent neem de positie onder de lat in. De Bussumse verdediging staat zoals zo vaak ook vandaag weer als een huis en Tim, Mika en Max geven dan ook nauwelijks iets weg. Dus net als Marc krijgt Vincent het niet echt druk al laat hij met een De Gea-achtige redding zien die ie als stand-in-goalie ook zijn mannetje staat. Ondertussen is het Nassir die na een mooi steekballetje van Sophie de 9-0 weet te scoren. En het is uiteindelijke Max die vlak voor tijd via een vrije trap de dubbele cijfers mag aantekenen: 10-0.

En zo eindigt deze bekerwedstrijd met een zogenaamde monsterzege. Daar hadden we vooraf voor getekend. Als we even teruggaan naar de lessen van vrijdagavond dan kan je stellen dat de ploeg zeker meedogenloos is geweest in het afronden van de kansen. Bij vlagen was het spel nog steeds te onrustig en te gehaast en er had ook nog wel wat meer beweging zonder bal mogen zijn. En zo valt er ondanks deze grote overwinning opnieuw wat van deze wedstrijd te leren. En zo hoort het.

BFC overwintert in het bekercompetitie en in januari wacht voor de eerste fase van de competitie nog een inhaalwedstrijd tegen RKAV. Maar voor die tijd wordt er nog meegedaan aan een tweetal toernooien: op 23 december bij AFC’34 en op 28 december bij de Alphense Boys.

Dus zeg ik opnieuw: ‘meemaken en er bij zijn’.