Oranje zege in Bussum

volendam

BFC F1 – RKAV Volendam F1           2-5     Doelpunten: Stijn (2x)

Het was ‘Oranje’ dat de klok sloeg op zaterdag. In Sotchi groeide de Olympische oogst door een grandioos samenspel van zes gelauwerde schaatsers tot 8 gouden medailles. Iets dichter bij huis werd volmaakt Teamplay ook beloond en gingen de handjes van ‘het andere Oranje’ terecht de lucht in. Gehuld in fluorescerende outfits van de nationale lievelingskleur bracht (RKAV) Volendam F1 een bezoek aan ons sportpark om het in een prettige friendly op te nemen tegen BFC F1. De biezoendere gasten uit de parel van het IJsselmeer gaven een wervelende voetbalshow weg, legden onbevangen een aantal coulante aanvallen op de mat en bleken vooral fysiek duidelijk de meerdere. Natuurlijk was er ‘een maar’. In tegenstelling tot de complete oranjehemden miste het Bussumsche vlaggenschip vier basisspelers die de lange latten al onder hun voeten hadden gebonden. Ook wordt er eenvoudigweg te weinig vis gegeten in ’t Gooi. De gemiddelde lengte van ons kroost was minimaal 20 centimeter minder ;-). Toeschouwers en hoofdrolspelers waren na afloop eensgezind. Het voetbalvertier was al met al een prima tijdsbesteding op de verder nagenoeg voetbalvrije zaterdag, hulde dus!

Omdat voor het eerst in het 8-tegen-8 concept gespeeld werd moest de staf behoorlijk improviseren. Dat door het gemis van Severijn, Darcy, Thijs en Joris welhaast de complete defensie ontbrak, maakte de uitdaging er niet gemakkelijker op. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel. Eens te meer bleek dat BFC over een brede selectie beschikt waar de (bege)leiders maar wat trots op mogen zijn. Rosso (F3) leek in de warming-up zijn hand te blesseren. De bibbers verdwenen gelukkig als sneeuw voor de zon. De invalgoalie beet op z’n tanden en was snel genezen. Puike reddingen en een stoere uitstraling vielen hem ten deel. Prima debuut! Ook de klein(st)e Sid (F3) mag terugkijken op een waardig debuut. De stille rots draaide aan de linkerkant onbevreesd mee in de zonedekking en was brutaal genoeg om de torenhoge Volendammers in de luren te leggen. Sophie (F2) was de derde debutant(e), speelde manmoedig op de rechterflank en is het kristalheldere bewijs dat een mooie toekomst van het nu al opperbeste meidenvoetbal van BFC voorlopig is gewaarborgd. Alex (F3) viel al vaker in en voelde zich als een vis in het Bussumse water. De sierlijke Azzurri met Italiaans bloed kwam weliswaar wat lengte te kort, maar dolde er lustig op los. Milan had in de vooravond het duo Nick & Simon nog zien verliezen tijdens de Voice-kids finale, maar moest met leden ogen toezien dat dit de enige Volendamse nederlaag van het weekend was. Zijn noeste arbeid werd helaas niet beloond. Sebastiaan kreeg de zware taak toebedeeld om als invalcaptain en defensieleider te acteren. De breedgeschouderde krachtpatser ging traditiegetrouw weer als de brandweer en vertolkte zijn rol met verve. Elio kruiste de degens met een aantal trainingsmaatjes van de Ajax-stages in een voor hem nieuwe rol. Als midmid had de Bussumsche dribbelkoning continu te kampen met hongerige klasbakken die hem zodanig op de huid zaten dat excelleren er dit keer niet in zat. Ook Tim kon zich als klassieke linksbuiten niet ontketenen van de taaie Volendammers, waarmee hij vele verbeten en hartstochtelijke doch faire duels uitvocht. Stijn moest zichtbaar wennen aan de aanwezigheid van een schaduwspits en worstelde daarom met zijn looplijnen. Wel was de stijlvolle centrumspits de enige die de soevereine Volendamse goalie wist te verschalken met twee dikverdiende treffers.

Komende week mag er een welverdiende vakantie gevierd worden. Er zal niet worden getraind en ook op zaterdag krijgen onze helden vrijaf, waarna volledig uitgerust de zware maartmaand kan worden aangevangen. Een maand waarin elke week een dubbel programma gedraaid gaat worden met geweldige affiches in de voorjaarscompetitie, drie Twin Games krachtmetingen, een vriendschappelijk potje en last-but-not-least voor de geselecteerden de schoolvoetbal-campagne. Het kan allemaal niet op dus! Noteer de eerste dates maar alvast in de agenda’s:

Woensdag 5 maart
TWIN GAMES: BFC U9 – OSV U9
Sportpark Meerweg te Bussum
Aanvang: 16:30 uur
, aanwezig 16:15 uur

Zaterdag 8 maart
Forza Almere F1 – BFC F1
Sportpark Annapark, Sas van Gentlaan 10 te Almere
Aanvang: 9:00 uur
, aanwezig 8:10 uur bij speeltuintje Verlengde Fortlaan