Opnieuw winst JO9-1: 7-3 tegen Koninklijke HFC!

20161015_172428

BFC JO9-1 – Koninklijke HFC JO9-1: 7-3. Doelpunten: Merlijn (3x), Wessel (2x), Maurits, Boet.

Vandaag hadden we in Koninklijke HFC een op papier wat minder sterke tegenstander. Tot nu toe hadden ze alleen tegen andere teams uit het rechterrijtje van de ranglijst punten gepakt. Zelf speelden we de afgelopen weken voornamelijk tegen teams uit het linkerrijtje waarop we onze speelwijze hadden aangepast. Vandaag wilden we weer echt uitgaan van eigen kracht en veel druk naar voren uitoefenen. Het spelsysteem 1-1-3-2 werd dus ingeruild voor 1-3-3. Concreet betekende dit dat Maurits weer als vanouds als centrale spits ging spelen i.p.v. laatste man.
Dit moest dan wel gebeuren zonder coach Hendrin die met zijn O15-team zo’n beetje gelijktijdig speelde in Leiden en er dus niet bij kon zijn. Maar met Oscar als gelegenheidscoach hadden we een waardige vervanger gevonden, dank daarvoor en hulde aan Oscar! 😉
Vanwege de herfstvakantie misten we helaas nog vleugelaanvaller Mats K, die de laatste weken goed op dreef was. Zijn plaats werd ingenomen door benjamin Wessel, die sinds kort voor de JO8-1 speelt. Zijn ster is dus rijzende. Ook al speelde hij aansluitend voor ons al een hele wedstrijd met zijn JO8-1 team, hij stond te popelen om in de 2e helft in te vallen. En dat deed ie met verve!

De wedstrijd begon voortvarend voor BFC waarbij direct veel druk naar voren werd gezet. Centrale verdediger Timme wist b.v. steeds weer op te stomen naar voren om vervolgens de lijnen uit te zetten. Het duurde dan ook niet lang voordat we op voorsprong kwamen. De inzet van Merlijn raakte zowel verdediger als keeper, waarbij uiteindelijk de scheids oordeelde dat de bal de doellijn had gepasseerd. Hierna werd er enkele keren goed gestoord bij de ietwat onzekere uitgooiballen van de keeper van Koninklijke HFC. Hierop had Oscar voor de wedstrijd nog juist op gewezen. En met succes, want Merlijn wist de bal te onderscheppen na een dergelijk uitgooi en de keeper vervolgens te verschalken met een mooie boogbal. Na deze 2-0 in de 10e minuut wist ook Koninklijke HFC enkele keren goed uit te breken waarbij zij ook de 2-1 maakten en het weer een wedstrijd werd. Toch wist BFC nog voor de rust de voorsprong uit te breiden door doelpunten van opnieuw Merlijn en Maurits. Tussendoor werd ook nog op de paal geschoten; de voorsprong van 4-1 tijdens de thee was dus dik verdiend.

De 2e helft begon heel anders dan de 1e helft. Koninklijke HFC liet zich niet naar de slachtbank leiden en ging er vol voor. Ze wisten BFC flink onder druk te zetten waardoor keeper Siem overuren maakte. Door een aantal goede reddingen van hem en o.a. een perfecte sliding op de bal van Mats P in het strafschopgebied werd voorkomen dat de wedstrijd kon kantelen. Toch viel in deze periode de 4-2 waarmee de spanning weer enigszins terug was. Het beetje hoop dat Koninklijke HFC had gekregen werd door de inmiddels ingevallen Wessel echter al snel aan flarden geschoten middels twee fraaie doelpunten. Zijn 1e was na goed aangeven van Merlijn, zijn 2e schoof hij koel in de hoek van het doel nadat hij zijn tegenstander dol had gekapt. Puike invalbeurt Wessel!
In de laatste minuut scoorde BFC nog voor een 7e maal dankzij een schitterende aanval over meerdere schijven waarbij Boet het doel wist te vinden op aangeven van Maurits. Vlak voor het eindsignaal scoorde Koninklijke HFC tenslotte nog waarmee de stand op 7-3 werd gebracht wat ook de eindstand betekende.

Opnieuw een fraaie overwinning van onze jongens dus! Intussen opgeklommen naar de 4e plaats in de ranking wat ongelooflijk knap is. Nu nog leren juichen en genieten van de doelpunten en de winst jongens, jullie verdienen het!

20161015_172705

Volgend weekend is het wedstrijdvrij, waarna we op donderdag een bekerwedstrijd spelen tegen Huizen en in het weekend daarna de competitie vervolgen. Daar gaat de tegenstander doen waar ze zo goed in zijn: vissen! Ballen welteverstaan in hun doel. We spelen dus in en tegen Volendam 😉

Ilja Smits
Teamleider JO9-1