Opnieuw gelijkspel voor JO9-1, nu tegen Waterwijk

BFC JO9-1 – Waterwijk JO9-1: 1-1. Doelpunt: Mats K.

Onze jongens van de JO9-1 zitten midden in een serie van wedstrijden tegen sterke tegenstanders. Vorige week speelden we verdienstelijk gelijk tegen Purmersteijn dat toen nog koploper was; vandaag mochten we aan de Meerweg aantreden tegen de nr. 2 van de ranglijst: Waterwijk uit Almere. Om ons te wapenen haalden we opnieuw de aangepaste speelwijze uit de kast met 3 verdedigers, 2 spitsen en 1 slot achter de deur. Voor de ogen van het thuispubliek waren we benieuwd of dit weer zou gaan werken. En nu gelukkig met een herstelde Scott aan de aftrap, die zonder problemen en met veel hartstocht de hele wedstrijd kon spelen.

De wedstrijd verliep grotendeels gelijk aan de wedstrijd van vorige week: Waterwijk had het overwicht en BFC loerde op snelle uitbraken. In het eerste gedeelte van de 1e helft leidde dit feitelijk tot niet één echte kans. In de loop van de 1e helft vond Waterwijk echter steeds meer gaten in de tot dan solide BFC-defensie. Enkele grote kansen en ook een paar hachelijke situaties bij ons doel leverden echter geen doelpunt waardoor we met een beetje geluk de rust ingingen met een 0-0 brilstand.

Na een heerlijke peptalk van coach Hendrin bleef het geloof aanwezig om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. De mouwen werden weer opgestroopt en eindelijk kwamen er ook kansen voor BFC. De eerste was voor Merlijn. Hij kwam goed door en aarzelde niet met uithalen, maar zijn schot betekende helaas een afzwaaier. Het “eerder schieten” is een aspect waar tijdens de training de laatste tijd flink op gehamerd is. Ook Mats K had dat goed in zijn hoofd geprent, want toen hij even later de bal plots voor zijn voeten kreeg, joeg hij deze vanaf grote afstand het doel in: 1-0 voor BFC na 24 minuten! Even later had hij opnieuw een mooie trap in de benen. Vanaf de zijlijn leek de bal prachtig in de kruising te belanden, maar dat was wishful thinking want de bal ging (rakelings) langs het doel. Ook Waterwijk kreeg kansen en kwam ongeveer 5 minuten voor het einde van de wedstrijd toch wel verdiend op gelijke hoogte. Ook daarna bleef het spannend. Waterwijk raakte nog buitenkant paal en vlak voor tijd brak BFC goed uit waarbij Boet zich knap langs twee verdedigers worstelde. Net voordat hij wilde uithalen werd hij ternauwernood van de bal gezet. De hoekschop die het gevolg was leverde niets op waardoor de eindstand 1-1 bleef. Eenzelfde uitslag als vorige week tegen Purmersteijn met een identiek scoreverloop!

De tussenbalans van de tot nu toe gespeelde wedstrijden leert dat we ons met 1 overwinning, 1 nederlaag en 2 gelijke spelen terugvinden in de brede middenmoot van de ranglijst. Alle gelegenheid dus nog om naar boven te kijken!

Volgende week wacht Victoria in Hilversum dat tot vandaag nog ongeslagen was, maar nu toch wel enigszins verrassend onderuit ging tegen Zeeburgia. Hoe dan ook wordt het vast weer een boeiende en spannende wedstrijd tegen de oude club van Hendrin. Mooi affiche dus!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1