Opnieuw geen stunt van JO9-1 tegen Ajax

Ajax JO8-1 – BFC JO9-1: 8-1 (3-0). Doelpunt: Pepijn.

Gisteren mochten we opnieuw aantreffen tegen Ajax, dit keer op hun schitterde complex De Toekomst. De laatste keer dat we in competitieverband voetbalden was alweer even geleden. Begin april was dat en de tegenstander was toen datzelfde Ajax. Na een 0-4 achterstand werd een eindoffensief ingezet dat eindigde bij een 2-4 nederlaag. Zouden we nu wellicht wel voor een stunt kunnen zorgen? De afgelopen weken oefenden we tegen Woudenberg (8-1 winst) en De Meern (4-2 verlies) om de spirit en het ritme te behouden.

Opnieuw geen geblesseerden, maar midden in de meivakantie niet onlogisch dat er afwezigen zouden zijn. Gelukkig maar één (Maurits), zodat deze wedstrijd ondanks tussentijds schuifwerk uiteindelijk toch op de oorspronkelijke datum gespeeld kon worden. Vaste invaller Pepijn verving Maurits.

De eerste helft was eigenlijk een kopie van die van de vorige keer. Ajax was net wat scherper, feller, en vooral ook doeltreffender. Ondanks wat kleine kansjes voor BFC kwam Ajax al vrij snel voor met 1-0. Aan het eind van de 1e helft maakten zij ook de 2-0 en 3-0 en leek de wedstrijd al gespeeld. BFC speelde echter aan het begin van de 2e helft een stuk sterker met een aantal grote kansen op een doelpunt. In die fase werd ook de 3-1 gescoord en was er ineens toch weer hoop op een stunt! Pepijn legde aan voor een vrije trap die door een speler van Ajax van richting werd veranderd. De doelman kon daardoor het tegendoelpunt niet voorkomen. In die periode viel na een fraaie rush van Timme ook een bal op de paal te noteren waarna de rebound ook eindigde op de paal. En nog meer grote kansen zodat de aansluitingstreffer haast niet kon uitblijven. Maar die treffer viel niet, en Ajax maakte wel de 4-1. En toen was het gelopen; Ajax kreeg er helemaal zin in en BFC kon het niet meer belopen. De organisatie was steeds vaker zoek en Ajax kon uitlopen tot een 8-1 eindstand. Jammer!

We naderen inmiddels het einde van het seizoen. In de meimaand spelen we laatste wedstrijd in de competitie tegen AFC (13 mei) en doen we mee aan de Coen Moulijn Memorial Cup in Rotterdam (20 mei). In het Pinksterweekend hebben we met de gehele selectie een voetbaltripje naar Münster (2-4 juni), waarna de voorbereidingen op het nieuwe seizoen van start gaan. Onze voetballertjes hoeven dus voorlopig niet stil te zitten 😉

Ilja Smits
Teamleider JO9-1