Opnieuw finaleplek voor JO11-1

Zondag, toernooidag. Al weer het 18e van dit seizoen. Vandaag doen we mee aan het door Sporting Almere georganiseerde O11 Talent Tournament. Het deelnemersveld bestaat uit KFC, Hollandia, HBS-Craeyenhout, ADO’20, Sporting Almere (Poule A) en WV-HEDW, DCG, Huizen, BFC en Almere City (Poule B).

Met uitstekend en verzorgd combinatievoetbal verslaat BFC achtereenvolgens DCG (1-0, Toine), Huizen (2-0, Mika en Jappie), WV-HEDW (3-0, Jappie en Toine). De wedstrijd tegen BVO Almere City moet uitmaken wie er poulewinnaar wordt. Deze wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel (Toine) en dus mag BFC zich opmaken voor de halve finale tegen de nummer 2 van de andere poule, Hollandia. Ook deze wedstrijd wordt gewonnen (2-1, Toine en ed) en dus mag BFC zich opmaken voor al weer de elfde toernooifinale van dit seizoen!

Daarin wacht HBS dat in de andere halve finale verrassend heeft gewonnen van Almere City. BFC is duidelijk de bovenliggende partij en krijgt de eerste 10 minuten een aantal grote kansen. Maar het vergeet te scoren. Vlak voor tijd, als we eigenlijk al rekening houden met een penaltyserie, weet HBS verrassend te scoren uit haar eerste en enige doelpoging: 0-1. En zo moet BFC deze keer genoegen nemen met een tweede plek. Maar was het opnieuw een mooie en leerzame voetbaldag.

BFC JO11-1 – AZ O11-1: 0-6

Op vrijdagavond wacht de competitiewedstrijd tegen AZ, de ongeslagen kampioen van Hoofdklasse 1 dat tot nu toe alle competitiewedstrijden wist te winnen.

In de eerste helft weet BFC uitstekend partij te bieden aan een geïnspireerd spelend AZ. Dat weliswaar al vroeg weet te scoren maar in het restant van de eerste helft nauwelijks meer tot kansen weet te komen. De ruststand is 0-1.

In de tweede helft blijkt AZ een maatje te groot en straft het de spaarzame slippertjes in de Bussumse verdediging genadeloos af. En laat het zien dat het over de beste O11 selectie in Nederland beschikt. Ietwat geflatteerd eindigt de wedstrijd in 0-6.

Volgende week zaterdag wacht de seizoensapotheose: de KNVB bekerfinale tegen Zeeburgia. Om 10.00 uur bij Legmeervogels in Uithoorn. Wij hopen en rekenen op grote steun van de BFC supportersschare.

Komt dat zien en komt dat kijken!