Ook Hercules moet z’n meerdere erkennen in BFC O14-1

Ook Hercules heeft z’n meerdere moeten erkennen in BFC O14-1. Op sportpark Meerweg behield het elftal van trainer Junior Hulst zijn ongeslagen status in de voorjaarscompetitie: 2-1.

Net als vorige week tegen PVCV heeft BFC O14-1 het zichzelf bijzonder moeilijk gemaakt tegen de Utrechtse traditieclub. Een sterke start resulteerde in een snelle voorsprong (doelpunt Kay Lefeber): 1-0. Ook daarna waren de beste kansen voor de thuisploeg. Maar net als vorige week hadden de aanvallers het vizier niet op scherp staan. De overbekende voetbalwet dat als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel was daarna van kracht. De langste speler op het veld kopte uit een corner de gelijkmaker binnen: 1-1.

Na de rust herpakte BFC zich en creëerde de beste mogelijkheden. Halverwege de tweede helft zette Felipe Cartigny de thuisploeg op een verdiende voorsprong: 2-1. Hercules drong nog wel aan, maar de Bussumse defensie gaf als vanouds geen krimp. Met twaalf punten uit vier wedstrijden heeft BFC nog een honderd procent score. Volgende week wacht in Soest VVZ’49, de ploeg die na vier duels nog zonder punten is.