Ook BFC E1 steelt de harten bij GoodOld: Grote duim voor Klein duimpje

2016 03 27 goodold8Zonder de charme en bekoring van andere toernooien te willen marginaliseren geldt het JOER GoodOld toernooi bij de gewaardeerde buurvereniging Victoria jaarlijks als een ware apotheose. Al drie jaar lang mogen de F1-teams van BFC zich mengen in een deelnemersveld waar elke amateurvereniging van zal watertanden. Met een 2e plaats in 2014 (winnaar Schalke’04) en 3e plaatsen in 2015 (winnaar Sparta) en 2016 (winnaar FC Utrecht) presteert BFC feitelijk jaar na jaar het onmogelijk geachte. Dit jaar mocht voor het eerst wordt deelgenomen aan de E-versie. Een zowaar nog zwaardere startlijst dat uiteindelijk haar droomfinale kreeg met Anderlecht – Schalke’04 (uitslag 3-0), volgens zeggen de beste Belgische en Duitse jeugdteams.
2016 03 27 goodold9BFC speelde tegen louter profclubs, was ingedeeld in de poule-des-doods, maar overleefde tot ieders verrassing de groepsfase en schaarde zich als “klein duimpje” bij de elite in de kwartfinales. De uiteindelijke 7e plaats was uitmuntend, mede gelet op de loodzware zaterdag ervoor. 14 topwedstrijden in twee dagen. We zullen het nooit vergeten!

Wedstrijden:
Poule: De Graafschap 2-0 Stijn, Tiago
Poule: Schalke 04 0-1
Poule: FC Twente 2-2 Thomas (2)
Poule: KV Mechelen 1-1 Alex
Poule: Lommel United 3-1 Matthijs, Tiago, Tim
Kwartfinale: Anderlecht 0-1
Kruisfinale: Willem II 0-1
7e plaats: Arminia Bielefeld 1-0 Alex

“Duimen draaien”

De achtbaan van zaterdag met spectaculair voetbal, een mentaal rake penaltydeceptie, maar ook veel gloria met een podiumplek en individuele prijzen zat nog fris in het geheugen. Korte nachtjes bovendien. Natuurlijk voor hoofdtrainer annex papa Awi, maar ook voor de rest die hun zomertijd mochten begroeten. Hoe zouden de ledemaatjes het houden vandaag?

De zon lachte ons wederom toe op het overbevolkte complex van Victoria in Loosdrecht en van kiet af aan was de Azzurri scherp. De Graafschap werd compleet zoek gespeeld en kwam er met 2-0 bekaaid vanaf. Schalke’04 was natuurlijk “another koek”. Het tactische schouwspel werd door een Lucky shot in ons nadeel beslist (0-1). Daarna volgde bloedstollende en fascinerende draws met weergaloze BFC-treffers tegen FC Twente en KV Mechelen. In de laatste groepswedstrijd tegen onze zuiderburen van Lommel United werd een nieuw ijzerwerkrecord genoteerd, maar kon gelukkig ook drie keer het net gebold worden. Omdat in deze poule iedereen van elkaar kon winnen, stond BFC halverwege de dag zomaar in de kwartfinales. Zelfs de opperpositivo’s hadden dit niet voor mogelijk gehouden.

Wat volgde was een voetbalexcursie tegen Anderlecht, Belgisch beste U11-jeugdteam en bovenal een genot om naar te kijken. Tot de laatste seconde bleef de Azzurri in de race voor een nieuwe verrassing, maar de facto waren de blauwhemden kansloos. Gestreden als leeuwen met vele kilometers in de benen. Na een ongelukkig verlies in de kruisfinale tegen Willem II, dat realiter zwaar de mindere was van ‘onze Azzurri’ werd oppermachtig afgesloten tegen de Duitsers van Arminia Bielefeld. Na een uitzinnige prijsuitreiking en douchesessie keerden iedereen vergenoegd huiswaarts. Wat zullen ze lekker geslapen hebben…
2016 03 27 goodold1Speciaal woord van dank aan de betrokken aanhang van ouders, grootouders, broers en zussen. Wereldreizen uit Julianadorp en Friesland werden getrotseerd, de clubkas van Victoria kreeg een onwijze boost en de hoorbare stimulans en enthousiaste animaties vanachter de hekken werkten als ultieme inspiratiebron voor spelers en staf, hulde dus!

Maandag 2e Paasdag, even rust. Woensdag een nieuwe klassieker: FC Utrecht U11 – BFC E1, aanvang 18:00 uur op Sportpark Zoudenbalch onder de rook van Stadion Galgenwaard. We gaan het weer meemaken….

OvV