Ook AFC E1 kan “winterkampioen” BFC E1 niet verslaan.

2013 was nog niet het voetbal jaar voor de E1. We hadden al een hele tijd niet gespeeld en waren wel weer eens toe aan een potje voetbal. Door al de afgelastingen hebben we fase 2 niet kunnen uitspelen maar zijn we wel bovenaan geëindigd met de maximale score. Kampioen vinden wij een groot woord maar 1ste waren we zeker geworden. Een super resultaat van de mannen en dame uit de E1. Tot op heden heeft de E1 in competitieverband pas 1 nederlaag geleden en al 10 overwinningen behaald. Helaas werd deze score niet beloond met een promotie naar poule 01 maar werden we ingedeeld in poule 02. Poule 02 is ook een poule met alleen maar sterke ploegen en vooral ploegen uit een andere regio. AFC 34, Kolping Boys, VVC en Purmerend speel je namelijk niet vaak tegen. Deze ploegen aangevuld met WV-HEDW, Pancratius en Almere City/ Sporting Almere maakt het wel een heel uitdagende poule.

Maar eindelijk mochten we weer een keer het veld op. Door de vakantie hadden we geen competitieprogramma en gingen we op zoek naar een oefenwedstrijd, deze werd gevonden.
AFC uit Amsterdam wilde met ons de strijd aan gaan. AFC een ploeg die speelt in poule 01 en daar “kampioen”was geworden in fase 2 was meteen een top affiche. Helaas miste we door vakantie en doordat spelers met de D1 moesten meedoen Thomas, Quinten K, Eelco en Diederik. Het gebrek van deze spelers werd opgevangen door de E2 en E4. Danko en Finn uit de E2 en Sam, Fjodor en Felipe uit de E4 hadden een huurcontract voor 1 wedstrijd getekend bij de E1. Voor de mannen uit de E4 betekende dit de eerste kennismaking met het 9 tegen 9 voetbal. Last minute kregen we ook nog Michael terug uit de D1 waardoor we met 3 wissels ineens ruim in onze spelers zaten.

Het was koud erg koud waardoor we kozen om vooral veel in beweging te zijn. Iets wat we altijd verwachten van het team maar we het nu nog duidelijker konden maken door de kou die er was. Zonder enige druk gingen we het veld in omdat we een hele zware pot verwachten. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat wij met deze selectie het AFC best moeilijk konden maken. Met een gretige groep die wilde bewijzen dat het missen van de andere spelers niet betekende dat we zwakker zouden worden gingen we ten aanval. BFC creëerde diverse kansen maar ook AFC werd ook gevaarlijk. In een leuke gelijkopgaande eerste helft wist BFC op 0-1 te komen. Na een mooie aanval wist uiteindelijk Michael het net te vinden. AFC met een aantal handige spelers in het team gaf zich niet zo maar gewonnen. Mika die een prima wedstrijd keepte had helaas geen antwoord op een kopbal uit een corner van AFC. Zo werd de 1-1 genoteerd. BFC bleef kansen krijgen maar de tegenstander wist zelfs ballen van de doellijn af te koppen. Met een 1-1 ruststand gingen we naar binnen. Even lekker opwarmen met een bakje thee. Alles werd nog even doorgenomen en we zouden vol voor de overwinning gaan. Kansen hadden we alleen moesten deze nog afgemaakt worden.

Opgewarmd kwamen we weer het veld op en probeerde we de lijn van de eerste helft door te zetten. In een gelijkopgaande wedstrijd was het helaas voor ons AFC die als eerst wist te scoren. De 2-1 voor de thuisploeg, deed BFC helemaal niets. BFC bleef door gaan en wist na wederom een goede aanval via Quinten en Felipe en eindstation Ryan de gelijkmaker te noteren. Hier hield het nog niet mee op voor BFC. BFC had nog wat moois in petto. Werkelijk een schitterende aanval betekende de 3-2. Met een fantastisch bal zette Ryan, Quinten voor het doel die de bal voor de stuit op zijn slof nam. Wat een beauty!!!!! AFC dat niet wilde verliezen gaf nog 1 keer gas. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist AFC uiteindelijk nog de bal achter Mika te krijgen. Helaas betekende meteen de einduitslag. 3-3 hadden we vooraf met deze groep voor getekend achteraf is het balen dat deze pas in de laatste minuut valt en dat we niet wisten te winnen.  Wij als begeleiding zijn trots op de prestaties die deze groep heeft neergezet. Met zo veel invallers en daarbij ook nog eens een aantal spelers die ineens op andere posities moesten voetballen, moeten we tevreden zijn met wat we hebben neergezet.

Sam, Danko, Felipe, Finn en Fjodor bedankt voor het invallen.

Zaterdag beginnen we met de nieuwe competitie. AFC 34 uit Alkmaar komt bij ons op bezoek. Dit keer een hebben we de aftrap wat later gezet zodat iedereen kan komen kijken. 12:15 uur is de aftrap en bij deze is iedereen uitgenodigd om te komen kijken op de meerweg voor deze nu al topper.

Tot zaterdag!!!